Ansøgninger forsvandt

Camilla Lienhøft må vente med drømmeuddannelsen

02:01

1 af 2

Seks ansøgere, der gerne ville optages på social- og sundhedsassistentuddannelsen i Silkeborg, er kommet i klemme. Deres ansøgninger er nemlig blevet væk i skolens it-system.

Én af dem, hvis ansøgning er forsvundet, er Camilla Lienhøft. Hun har i syv år arbejdet som social- og sundhedshjælper, men nu var tiden kommet til, at hun ville søge nye udfordringer. Derfor var det hendes plan at starte på social- og sundhedsassistentuddannelsen i Silkeborg.

- Jeg vil gerne mere end det her. Jeg er jo færdiguddannet social- og sundhedshjælper, og jeg vil gerne være assistent, så jeg kan få nogle flere kompetencer og lidt mere udfordring, siger Camilla Lienhøft.

Men sådan blev det ikke, fordi hendes ansøgning forsvandt i skolens it-system, og derfor må hun nu vente til august med at få sin ansøgning behandlet.

- Det er rigtig træls ikke at kunne komme i gang. Jeg har syv års erfaring, og jeg vil rigtig gerne videre, siger Camilla Lienhøft.

Det er en it-fejl i forbindelse med omlægningen af Social- og Sundhedsskolen i Silkeborgs systemer, der skyld i, at i alt seks ansøgninger er forsvundet.

- Det er en systemfejl, og det er selvfølgelig så beklageligt, som noget kan være, og vi er frygtelig kede af det, fordi det er mennesker, det handler om, siger Karen Brix Roed, der er vicedirektør på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg.

Hun forstår godt, at Camilla Lienhøft og de andre er frustreret over situationen.

- Jeg kan godt forstå, at de er kede af det, og jeg kan også godt forstå, at de er vrede og frustrerede over det. Det kan vi alle godt forstå, siger vicedirektøren.

Du kan se mere om sagen i indslaget øverst på siden.