Anmelder: Museum Jorn trænger til en kærlig hånd

Anmelderne i denne uges Kulturkampen kigger nærmere på Museum Jorns udstilling What moves us?

I denne uges Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND kigger anmelderne nærmer på Museum Jorn i Silkeborg, der for tiden præsenterer udstillingen What moves us? med den verdenskendte kunstner Le Corbusier.

Udstillingen finder sted i anledningen af 50-årsdagen for Le Corbusiers død, og Museum Jorn bugner derfor nu af både personlige effekter og værker af kunstneren.

Hvordan museet er lykkes med at skildre Le Corbusiers fascinerende arkitektur, billedkunst og opsigtsvækkende tanker har anmelderne i denne uges Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND, Lars Holleufer og Lars Svanholm, kigget nærmere på.

Trænger både inde og ude

- Jeg ender på tre stjerner, og der vil jeg gerne tilføje, at det er ud fra den samlede vurdering af besøget på museet. Jeg er kommet på det museum gennem mange år med stor fornøjelse, og jeg synes, at det er et dejligt museum. Men jeg må indrømme, at jeg godt nok synes, at det trænger både udvendigt og indvendigt. Det trænger til maling, parkeringsforholdene er elendige med store huller, og udenoms arealerne er ikke vedligeholdt, siger Lars Holleufer, der er byhistoriker fra Aarhus, og fortsætter:

- Det er ikke rigtig den æstetik, vi er vant til, når vi kommer på et kunstmuseum. Og det, synes jeg, var det samme med selve udstillingen, hvor der manglede lys og farver. Så ud fra den samlede oplevelse giver det 3 stjerner.

En stjerne mere

Lars Svanholm er ikke helt enig med Lars Holleufer, og han giver oplevelsen fire ud af fem stjerner.

- Jeg går en tand op og giver det fire. Jeg tillader mig at se bort fra de elementer, som Lars lige har nævnt. Jeg synes ikke godt om iscenesættelsen og den måde, som de præsenterer malerierne på i ét rum. Malerierne kunne godt have fået noget mere luft og plads, siger Lars Svanholm, der er billedkunstner fra Silkeborg.

I videoen øverst på siden kan du høre de to anmeldere uddele stjerner, og på TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag klokken 20.20 kan du se hele Kulturkampen, hvor der blandt andet er meget mere om udstillingen på Museum Jorn.

Sne Molsbjerge

Snevejr rammer dele af Danmark onsdag - her kan der falde mest

lashes

play Kirsten blev fuppet af Copenhagen Lashes: - Det er noget svineri

20210105-152010-L-1920x1280we

Den britiske coronavariant er i vækst, siger Heunicke

Oustruplund ved Kjellerup

playUnik historisk ejendom til salg til spotpris - få en højskole med

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 10.04.08

playV-ordførers kritiserede Dubai-tur var også ferie

20201214-114918-L-1920x1280we

playDansk forskning: Lyntest er bedre end først antaget