Anklager: frikirkepræst skal udvises til USA

Retten i Viborg skal afgøre, om 30-årig mand skal dømmes for seksuelle overgreb mod unge, han var betroet

Retten i Viborg skal afgøre, om 30-årig mand skal dømmes for seksuelle overgreb mod unge, han var betroet. Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scanpix

En tidligere frikirkepræst bør udvises til USA, hvor han er statsborger, og samtidig idømmes fængsel op i nærheden af fire år.

Sådan lyder kravet fra anklager Mette Møller tirsdag i Retten i Viborg, skriver dr.dk og mja.dk.

Ifølge tiltalen skal den 30-årige mand have forgrebet sig på otte unge fra en menighed i Silkeborg.

Tidligere under sagen har han erkendt at have haft et seksuelt forhold til en af de unge. Men det var frivilligt og ligeværdigt, har han hævdet.

02:06

VIDEO: Daniel var en af de unge, der stod frem med anklager mod den tidligere præst. 

Luk video

Systematisk misbrug

Denne unge har oplyst, at de to havde seksuelt samkvem mellem 50 og 100 gange, har anklageren under et tidligere retsmøde sagt.

- Der er sket systematisk misbrug. Nogle af de unge er udsat for mange overgreb over en lang periode. Han satte dem op mod deres familier, siger anklageren i sin tale til retten tirsdag.

Yderligere kræver hun, at han forbydes at beskæftige sig med børn og unge, ligesom unge under 18 år ikke må opholde sig under samme tag som ham, beretter de to medier.

00:41

VIDEO: Bente Kjærskov, hvis datter kom i frikirke i Silkeborg, håber, at en dom mod ex-præsten kan hjælpe de tidligere kirkemedlemmer med at komme videre. Se video fra 29. januar 2018 her.

Luk video

Sekt i værste fortolkning

Den 30-årige opgav i april sidste år sit danske statsborgerskab. Måneden før var han rejst fra Florida, hvor han har boet de seneste år, til Danmark, hvor politiet stod klar med straffesagen.

Læs også Frikirkepræst tiltalt for krænkelser: Han var en mand, man ikke sagde nej til

Ifølge Midtjyllands Avis siger anklageren i øvrigt også, at forholdene i frikirken "er det tætteste, man kommer en sekt i værste fortolkning".

Forsvareren kræver sin klient frifundet. Dommen ventes i den kommende uge.