Andre boller på den digitale suppe

Eleverne skal digitalt klædes bedre på til fremtidens arbejdsmarked

00:48

1 af 2

IT-eksperter og skolefolk er blandt deltagerne i Silkeborg, når der torsdag den 28. april bliver afholdt konference om den digitale fremtid for folkeskoleelever.

Der skal andre boller på den digitale suppe, hvis de danske skoleelever skal klare sig på fremtidens arbejdsmarked, og 250 skole- og erhvervsfolk var tilmeldt dagen, hvor der var rig mulighed for at blive opdateret på de nyeste trends inden for undervisning og teknologi.

Professor Ole Sejer Iversen fra Institut for Kommunikation og Kultur ved Aarhus Universitet var blandt deltagerne.

Han mener, at den digitale faktor er et grundvilkår og ikke et tilvalg, og at det derfor er vigtigt at uddanne lærere til at tage den digitale verden med ind i skolerne.

Forsker om digital dannelse: Sæt ind så tidligt som muligt

- Digital mestring er utrolig vigtig. Det gælder både i vores hverdag, den måde vi bruger vores devices på, og de fravalg vi laver, når vi skal bruge teknologi. Så hele den kritiske tænkning omkring digital teknologi er utrolig vigtig, og det er noget, vi gerne vil lære børnene i folkeskolen, siger Ole Sejer Iversen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Folkeskolen er jo for alle, så den skal også kunne rumme at dygtiggøre alle børn inden for digital teknologi, lyder det fra Ole Sejer Iversen.

Se interviewet med ham i videoen øverst i artiklen.