Allan Damgaard vælger udlandet over BSV

Efter halvanden sæson i BSV skifter playmakeren Allan Damgaard til en udenlandsk klub til sommer.

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Håndboldspilleren Allan Damgaard forlader Bjerringbro-Silkeborg (BSV) efter indeværende sæson.

Det oplyser BSV i en pressemeddelelse.

30-årige Damgaard skiftede til BSV i januar på en to og et halvt år lang kontrakt, men så lang tid fortsætter han ikke hos danmarksmesteren. I stedet søger han mod udlandet igen.

Inden skiftet til BSV spillede Damgaard for HSV, men den tyske klub gik konkurs og efterlod Damgaard uden en arbejdsgiver.

Læs også Superskytten Markussen fortsætter i BSV til 2020

 - Det har altid været en barndomsdrøm at spille i udlandet. Det kapitel fik vi åbnet, da vi flyttede til Hamburg, men vi fik aldrig lov til at skrive kapitlet færdigt selv.

- Eventyret brænder stadig i mig, så jeg vil rigtig gerne ud igen. Det er ganske enkelt en barndomsdrøm, jeg gerne vil opfylde, inden karrieren er ovre.

- Det er ikke et fravalg af Bjerringbro-Silkeborg, men et tilvalg af et nyt udlandseventyr, siger Damgaard.

Læs også BSV booker plads i Final4 med sejr over SønderjyskE

Allan Damgaard, der er bror til landsholdsspilleren Michael Damgaard, vandt i foråret DM-guld med BSV. Blandt andet derfor har han været en stor succes i klubben, siger BSV's cheftræner, Peter Bredsdorff-Larsen.

- Allan har været en ligeså stor gevinst, som jeg havde håbet på. Vi havde kort tid til at integrere Allan i foråret, men han var en vigtig del af, at vi sluttede sæsonen på et meget højt niveau og med at vinde DM.

- I denne sæson har Allan så fået lejlighed til at vise sig endnu mere frem, siger Peter Bredsdorff.