AGF gjorde SIFs krise værre

Silkeborg IF på randen af opløsning i lokalopgør

Arkivfoto.

Silkeborg IF ligner unægtelig et hold i krise i den danske Superliga, efter at Keld Bordinggaards tropper lørdag tabte 0-4 hjemme til AGF.

Aarhusianernes islænding Aron Johannsson bidrog med to scoringer, hans femte og sjette i to kampe, Peter Graulund lavede et, mens hjemmeholdets Jesper Mikkelsen kom uheldigt i vejen for bolden ved AGF-mål nummer to og blev noteret for et selvmål for anden uge i træk.

Men mere end de klare cifre er det måden, de kom i stand på, der bør bekymre i Silkeborg. For kampen var nærmest afgjort, inden den kom rigtigt i gang, og forsvarsspillet var ved især den første scoring hovedrystende passivt.

Øverst på topscorerlisten

Den brandvarme Johannsson har med sin pludselige målstrøm lagt sig i toppen for Superligaens topscorerliste med syv træffere, men havde han været en bedre afslutter, kunne han have lavet to-tre mål mere i en første halvleg, de nok forsøger at glemme i Silkeborg.

Her glædede man sig ellers i sidste uge over, at holdet oplevede lidt tiltrængt medgang, da det blev til 1-1 i Herning mod FC Midtjylland. Men det kunne på ingen måde ses, at Silkeborg kom på banen med en succesoplevelse i ryggen.

AGF satte sig på kampen fra første spark, og da først en fuldstændig udækket Johannsson havde bragt gæsterne foran 1-0 på Adam Eckersleys flade indlæg, var de færreste i tvivl om, hvilken vej den kamp skulle tippe.

Målene rasler ind

Det var Silkeborgs sjette nederlag i otte kampe, hvor det blot er blevet til fire point.

Målene rasler ind bag målmanden Lasse Heinze, og med 19 scoringer imod er holdet i besiddelse af rækkens mest hullede forsvar, og der er en del at arbejde med i landskampspausen.

Til gengæld har AGF med to klare udesejre effektivt afblæst en spirende utilfredshed med en dårlig sæsonstart. Efter 4-1 i Horsens i sidste runde og nu 4-0 over Silkeborg klatrer aarhusianerne op på sjettepladsen med 11 point.

Se højdepunkter fra det østjyske lokalopgør på tv2sport.dk.