Afspærring ophævet: 30-årig er anholdt

En 19-årig kvinde er blevet voldtaget på banegården i Silkeborg natten til fredag. En 30-årig mand er anholdt, men vil ikke blive fremstillet.

Banegården i Silkeborg var fredag formiddag afspærret. Politiet har afsluttet sine tekniske undersøgelser, og afspærringen er ophævet.

Det bekræfter politiassistent Claus Bering over for TV2 ØSTJYLLAND.

Banegården var afspærret siden ofrets anmeldelse klokken fem i morges.

- Vi er i gang med tekniske undersøgelser på stedet, siger han og kan ikke fortælle, hvornår man forventer at kunne ophæve afspærringen, da området anses som et gerningssted. 

Voldtægten blev anmeldt klokken fem i morges af det 19-årige offer. 

En 30-årig udenlandsk mand er blevet anholdt for voldtægten, men vil ikke blive fremstillet i grundlovsforhør.

- De afhøringerne og undersøgelser, vi har foretaget, har godtgjort, at der ikke er grundlag for en fremstilling, siger Claus Bering til TV2 ØSTJYLLAND.

 Han kan ikke komme efterforskningens detaljer nærmere.

Kvinden havde mødt den anholdte foran banegården. 

Han spurgte blandt andet ind til nogle togafgange, og inde i ventesalen blev han mere pågående. Det endte ifølge anmeldelsen med, at han holdt den unge kvinde fast, tog tøjet af hende og voldtog hende, oplyser politikommissær Lasse Ivanøe til TV MIDTVEST.

Den 30-årige blev anholdt klokken 05.40.

Det har tidligere været nævnt flere steder, at han var beboer på udrejsecenter Kærshovedgård, men det er ikke tilfældet. Den 30-årige er asylansøger og bosiddende på et asylcenter i Sønderjylland.