Advarer mod fototyve

Politi og beboere frygter bølge af villatyverier

02:15

1 af 2

Politiet i Silkeborg opfordrer borgerne om at være opmærksomme på mistænkelige personer, der i disse dage kører rundt i villakvarterer og fotograferer huse. Politiet frygter, at en tyvebande er på spil.

Siden søndag har politiet modtaget syv anmeldelser om mistænkelige biler - også fra Them, hvor en udenlandsk varevogn i aftes standsede, og flere huse blev fotograferet. I følge politiet bliver tyvene mere og mere avancerede:

- De er blevet mere avancerede, og det er vi også, så det er et kapløb om at være smartest, siger vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, Silkeborg, Claus Nørgaard.

Forskellige nummerplader

I Silkeborg er der de seneste døgn blevet set flere mistænkelige personer standse for at tage billeder foran husene. I to af tilfældene har en grøn Volvo V 40 været involveret - men med forskellige nummerplader.

- Nummerpladerne var afmeldt i 2008, så der er nok noget mistænkeligt ved det. Vi har desværre ikke fået fat i bilen, siger faglig koordinator, Midt- og Vestjyllands Politi, Silkeborg, Mogens Rubech Jacobsen.

Patruljer holder ekstra øje med mistænkelige biler - og det gør beboerne i Silkeborg også:

- Hvis der er en, der kører rundt og snuser, så ringer jeg til politiet - det er helt sikkert, siger pensionist Ejner Hansen.

Se mere om fototyvene i tv-indslaget ovenfor.