Å-formand: Forvaltningen spænder ben for grødeskæring

Grødeskæring eller ej? Spørgsmålet om en ekstra grødeskæring af Gudenåen var til debat tirsdag aften.

Der er stærke holdninger i spil, når der diskuteres grødeskæring i Gudenåen. Det var også tydeligt, da TV2 ØSTJYLLAND tirsdag aften var taget til debatmøde i Resenbro, hvor Ålauget for Gudenåen Silkeborg til Tange Sø debatterede den seneste tids udvikling.

quote Jeg kan se, at vi har en forvaltning, der hele tiden forsøger at bygge læskærme i stedet for vindmøller.

Lars Bo Nielsen, formand for Ålauget

I august vedtog et flertal i Silkeborg Kommunes klima- og miljøudvalg at skære grøde i Gudenåen for anden gang i år, men det går ikke siger forvaltningen, der ikke vil udføre opgaven, for det vil være ulovligt.

Formand: Forvaltningen spænder ben

Det er formanden for Ålauget, Lars Bo Nielsen, på ingen måde tilfreds med, kunne man høre på aftenens debatmøde.

Han vil have et nyt regulativ, som giver plads til ekstra grødeskæring, og så vil han nu og her have skåret grøden – den opgave som forvaltning i Silkeborg Kommune ikke vil udføre.

- Jeg kan se, at vi har en forvaltning, der hele tiden forsøger at bygge læskærme i stedet for vindmøller. De finder alle de umuligheder, som de kan finde både i regulativet og direktivet, og det er medvirkende til, at de siger, det er klart ulovligt. Læser vi dem, kan vi ikke finde de steder, de henviser til, at det er klart ulovligt, siger Lars Bo Nielsen.

Diskussionen om, hvordan man bedst sikrer sig mod, at Gudenåen går over sine bredder og forsager oversvømmelser på marker i haver og kældre har stået på i årevis. Tirsdag aften var Gudenåen eneste punkt på vælgermøde i Silkeborg.