65.000 rykker ind: Feriemesse giver weekend-køer i Silkeborg

Vejdirektoratet forventer længere rejsetid gennem Silkeborg hele weekenden

Foto: Colourbox

Opbremsninger og stille kørsel har i dag, fredag, præget trafikken på ringvejen gennem Silkeborg i retning mod Herning - og sådan vil billedet formentlig også være resten af weekenden.

Forklaringen skal ifølge Vejdirektoratet ikke findes i Silkeborg, men derimod Herning, hvor Skandinaviens største feriemesse finder sted fra fredag til søndag.

Forventningen hos arrangørerne af messen, Ferie for alle, er, at der vil komme omkring 65.000 besøgende, og det er de mange mennesker, der vil kunne mærkes på vejene, fortæller vagthavende hos Vejdirektoratets Vejtjeneste Khuram Shahzad til tv2oj.dk:

- Man skal regne med, at der vil være trafik weekenden over. Omkring klokken 11 i dag er det begyndt at se bedre ud, men bare en time før det kørte bilerne blot 10 kilometer i timen gennem byen.

Det er på ringvejen gennem Silkeborg, som forbinder de to motorvejsstrækninger fra Aarhus mod Herning, at bilisterne kan forvente kø:

Feriemessen begyndte fredag klokken 10 og løber frem til søndag eftermiddag klokken 17. Det er i det tidsrum, at bilisterne kan forvente ekstra trængsel på vejene.

At der allerede fredag formiddag har været kødannelse i Silkeborg, er kommet bag på Vejdirektoratet:

- Vi troede egentlig først, det ville være senere, siger vagtchavende Khuram Shahzad.

Du kan løbende holde dig opdateret omkring trafiksituationen på Vejdirektoratets hjemmeside.