6. klasser dyster i landsdækkende quiz: - Vi fejrer klogskaben

Regionsfinalen i quizkonkurrencen Smart Parat Svar gik for sig onsdag, hvor ni østjyske sjetteklasser dystede om i paratviden

00:29

VIDEO: Glæden var stor hos Hvinningdalskolens 6. klasse, da deres hold, Team De Vise Mænd, vandt regionsfinalen i Smart Parat Svar.

Youtubere, ishockey og de royale. Det er nogle af de kategorier, man kan få spørgsmål i, når man er deltager i Smart Parat Svar, der er en paratvidensquiz for 6. klasser.

Læs også D R svrt at færdS på nettet – nu får skolebørn undervisning i D

Randers Bibliotek lagde onsdag lokaler til regionsfinalen i den landsdækkende konkurrence i Smart Parat Svar, og det blev Team De Vise Mænd fra Hvinningdalskolen i Silkeborg, der løb med sejren.

Jeg synes, det allerbedste er, at man fejrer at være klog. At det er det, der bliver vigtigt, frem for at være populær og have flest følgere.

Bettina Boddum, bibliotekar på Randers Bibliotek

- Det føles fantastisk, vi har alle sammen arbejdet hårdt for at komme med til det her. Nu skal vi til Odense, og vi er alle sammen mega glade, siger Michelle Aidam, der går i 6. klasse på Hvinningdalskolen.

Quiz med her, og find svarene i bunden af artiklen

1) Hvad hedder den yngste youtuber, som har modtaget en pris ved Guldtuben? Er det Naja Münster eller Kristine Sloth?

 

2) Hvilket land blev for 11. gang verdensmester i ishockey i 2018? Var det mon Sverige eller Norge?

 

3) Hvem forærer Ron en ugle, efter han har mistet sin rotte i serien om Harry Potter? Er det Sirius Black eller Albus Dumbledore?

 

4) Færdiggør ordsproget ”Man skal smede”…?
​​​​​​

5) Hvad var Meghan Markle, før hun blev gift med Prins Harry? Skuespiller eller godsejer?

TV2 ØSTJYLLAND og de andre TV2-regioner er medarrangører af konkurrencen, der afholdt de lokale runder den 5. december. Til den regionale runde kæmpede ni 6. klasser, der alle havde forberedt sig grundigt.

- Der er nogle ting, de bare kan, fordi de har set Riverdale og sådan noget, men nordisk mytologi og historie og sådan noget, det er altså noget, de har forberedt hjemmefra, siger Bettina Boddum, der er bibliotekar på Randers Bibliotek, til TV2 ØSTJYLLAND.

Onsdagens vindere går videre til landsfinalen i Odense, og de endelige vindere af konkurrencen får æren af at kunne kalde sig den klogeste klasse, og med den titel følger første præmien på 10.000 kroner.

Lærerne delte gavmildt ud af highfives, efter deres klasse havde vundet regionsfinalen.

Det kræver hård træning

Om det er titlen eller præmien, der har været den største motivationsfaktor vides ikke, men Michelle Aidam fra vinderholdet kan godt bekræfte, at de har øvet sig.

- Vi har indsamlet viden, og hver gang jeg har hørt et eller andet spændende, så har jeg sagt til mig selv, at jeg skal huske det så meget som muligt, fordi det kunne komme som spørgsmål, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

01:44

VIDEO: Bettina Boddum er glad for, at de unge hylder det at være klog.

Luk video

Hvert hold består af fem elever fra samme klasse, men selvom alle klassens elever ikke kan være i centrum, så er opbakningen til hinanden enorm. Og det er noget af det, der gør konkurrencen god.

- Jeg synes, det allerbedste er, at man fejrer at være klog. At det er det, der bliver vigtigt, frem for at være populær og have flest følgere, eller hvad ved jeg, siger Bettina Boddum.

Michelle Aidam var en af de fem elever på vinderholdet i den østjyske regionsfinale.

Det er ikke ovre endnu

Anden runde er kun lige kommet i hus for Hvinningdalskolens Vise Mænd, men blikket er allerede vendt fremad mod finalen på Fyn.

- Vi kan sagtens vinde i Odense, men det bliver svært, for der er jo masser af kloge børn som os. Det finder vi i hvert fald ud af senere, siger Michelle Aidam.

Læs også Presset butikscenter har knækket koden: Gennemgår stor forvandling

I forbindelse med Smart Parat Svar bliver der i klasserne også sat fokus på digital dannelse. 7.b på Rønde Skole prøver sammen med deres lærere det undervisningsmateriale af, som de har fået sideløbende med konkurrencen.

Du kan læse mere om det her.

Svar på spørgsmålene på Instagram

1) Naja Münster

 

2) Sverige.

 

3) Sirius Black

 

4) ...mens jernet er varmt

 

5) Skuespiller