50 køleanlæg gik op i røg under voldsom brand

Torsdag aften udbrød der brand på en virksomhed i Kjellerup. Der skete skader for én million, da 50 køleanlæg, en bobcat og andre mindre maskiner udbrændte

01:40

Foto: Local Eyes

Foto: Local Eyes

Foto: Local Eyes

1 af 4

Det var en voldsom brand, der torsdag aften kl. 23.22 brød ud i et fyrrum hos Midtjyllands Køleservice på Drejergårdsvej i Kjellerup. I bygningen befandt sig 50 køleanlæg og andre materialer til kunder.

- Jeg sover 15 m. fra firmaet, og vågnede ved, at taget var ved at eksplodere. Det var forfærdeligt, siger indehaver af Midtjyllands Køleservice, Søren Fisker.

Videoen øverst på siden er filmet af Local Eyes, og du kan se flere billeder her.

Han fortæller, at det eneste, som er tilbage af bygningen er væggene.

- Der er ødelagt materialer for én million, men jeg satser da på, at forsikringen dækker. Næste skridt bliver, at hallen skal genopbygges, forklarer Søren Fisker.

Var nødt til at agere brandvagt

Årsagen til branden er svær for Brand og Redning Silkeborg at klarlægge med sikkerhed.

- Da vi ankommer til stedet, brænder hele bygningen voldsomt, og derfor kan vi umuligt sige noget om, hvor den er startet. Formodningen hos os og ejeren er dog, at ilden begyndte i fyrrummet, fortæller indsatsleder Per Jensen.

Redningsmandskabet var ved virksomheden helt indtil kl. 4.90.

- Vi var nødt til at holde os lidt på afstand af den ene halvdel af bygningen, fordi vi simpelthen ikke turde gå ind. Varmen havde gjort konstruktionen af stålspær blød, så det var yderst farligt, siger Per Jensen.

Derfor blev to mand og en bil på stedet som brandvagt, og de kunne lidt i 5 konstatere, at hele bygningen var totalt udbrændt.

Se klip fra branden taget af øverst i artiklen.