3F-formand: Alle fyrede fra Tvilum er i job inden for to måneder

Positive reaktioner fra andre virksomheder og et gunstigt jobmarked skal få 91 fyrede i arbejde

En række virksomheder har bedt om en liste, og så kan de fyrede komme forbi og vise deres CV og fortælle, hvad de kan, lyder det fra Jens Svenningsen. Foto: 3F / Scanpix

91 tidligere medarbejdere fra møbelvirksomheden Tvilum Scanbirk står uden job efter, at en investorgruppe har købt den konkursramte møbelvirksomhed i Fårvang.

Det er dog et spørgsmål om tid, før samtlige af de tidligere medarbejdere igen er i arbejde, lyder det fra 3F.

- Jeg er overbevist om, at de allesammen kommer i job. Jeg tror ikke, der er nogen tilbage, der stadig er uden job, når der er gået to måneder, siger Jens Svenningsen, der er formand for 3F i Silkeborg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Møbelvirksomheden Tvilum er solgt: 500 job bevares i Danmark

3F-formanden baserer blandt andet sin analyse på positive tilbagemeldinger fra andre virksomheder.

- Vi har en stribe virksomheder, der siger, at de nok skal få jobs. Virksomhederne har bedt om en liste, og så kan de fyrede komme forbi og vise deres CV og fortælle, hvad de kan, siger Jens Svenningsen til TV2 ØSTJYLLAND.

02:27

Der var stor lettelse i Fårvang, da det blev meldt ud, at møbelfabrikken Tvilum overlevede (indslag fra den 10. februar).

Luk video

Han hæfter sig også ved den generelle udvikling på jobmarkedet.

- Over det seneste års tid har der været rigtig mange jobåbninger, og hvis det fortsætter, så ved jeg, at vi nok skal få dem i gang, lyder det fra Jens Svenningsen.

Læs også Lettede tillidsmænd på Tvilum: - Vi har siddet på nåle

Det er dog ikke samtlige af de tidligere medarbejder, der kan gå direkte ud og få et nyt job.

- Jeg tror ikke, at alle er i job inden for 14 dage. Nogle af dem skal have lidt omskoling eller efteruddannelse. Det kan eksempelvis være, at de skal have et truckcertifikat eller et stort kørekort, siger Jens Svenningsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det var lige omkring 600 danske arbejdspladser, der blev ramt, da Tvilum Scanbirk den 2. februar gik konkurs. Problemer med skat og en udenlandsk kunde var årsag til konkursen, lød det dengang fra virksomheden.

Læs også Medarbejder på Tvilum: Vi kørte på kro og fejrede det

Den nye investorgruppe, der opkøbte møbelvirksomheden, kunne kort efter melde ud, at 504 af medarbejderne i Danmark kunne beholde deres job.

Investorgruppen består af møbelvirksomheden Viking Trading ApS som hovedinvestor samt Tvilum-stifterfamilien og Tvilums administrerende direktør Torben Porsholdt.

Torben Porsholdt fortsætter som administrerende direktør i det nye selskab.