1.600 ekspeditioner om dagen: Her har nettet ikke magten endnu

Selvom det bliver mere og mere populært at handle i netbutikkerne, så høster nogle butikker fortsat godt i julen

01:48

VIDEO: Selv om det bliver mere og mere populært at foretage sine juleindkøb på nettet, så giver Michael Schølarth ikke op. I de travle juledage har butikken mellem 1.000 og 1.600 ekspeditioner om dagen.

- Er den til gave?

Sådan spørger Michael Schølarth, da han tager i mod næste kunde i rækken. 

Der er fuld gang i julesalget i hans Bog & Idé på Vestergade i Silkeborg.

Læs også Dronningen samler familien til julefest i Aarhus

For selv om det bliver mere og mere populært at foretage sine juleindkøb på nettet, så giver Michael Schølarth ikke op. I de travle juledage har butikken mellem 1.000 og 1.600 ekspeditioner om dagen.

- Forskellen hos os er den personlige kundekontakt, som vi kan give. Det er det, som vi prøver at skabe nu her, så vi stadigvæk kan lave den samme service for de kunder, som kommer ind hos os, siger Michael Schølarth til TV2 ØSTJYLLAND.

Foretrækker fortsat fysiske butikker 

Normalt har butikken seks ansatte, men i december er de tyve, for der er travlt i biksen - også selvom det ifølge en analyse fra Dansk Erhverv fremgår, at man regner med, at syv ud af ti danskere vil handle på nettet i år.

Forskellen hos os er den personlige kundekontakt, som vi kan give. 

Michael Schølarth, indehaver, Bog & Idé, Silkeborg 

Rigmor Bak Frederiksen fra Gjern er en af dem, som stadigvæk foretrækker de fysiske butikker.

- Jeg synes, at jeg får en hel verden af indtryk. Og så mærker jeg nogle mennesker og møder venlighed og interesse. Derfor synes jeg, det er helt oplagt at handle i butikker, forklarer hun.

Rigmor Bak Frederiksen var en af de handlende i Bog & Idé torsdag.

Overskud ligger i december 

De mange kunder i butikken har stor betydning for omsætningen.

Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at butikkens overskud ligger i december. I løbet af måneden når Micheal Schølarth en tredjedel af sin årlige omsætning.

Der er overskud, selvom alle har travlt. Det kan mærkes.

Anita Møller, Silkeborg 

- Vi er nødt til at holde det niveau, som vi har til daglig. Så jeg kigger på personaleomkostninger og tænker - ja det ser da rimeligt hidsigt ud, men til gengæld har vi også haft det sjovt, mens vi har gjort det, siger han.

Og det virker til at have båret frugt.

- Der er overskud, selvom alle har travlt. Det kan mærkes, lyder det fra Anita Møller, Silkeborg, der torsdag var forbi Bog & Ide for at købe julegaver.

Læs også Butiksdød rammer Østjylland: Så skidt står det til i din kommune