14-årige Yiming efter udskudt udvisningssag: - Jeg er bange

14-årige Yiming Liu fra Silkeborg frygter fortsat for fremtiden efter en afgørelse i hendes udvisningssag er blevet udskudt i yderligere fem måneder

01:22

Yiming Liu og hendes familie venter på en afgørelse i den 14-årige piges udvisningssag. Det har de gjort siden maj 2017, og i går, fredag, fik de besked om, at hendes sag er udskudt i yderligere fem måneder.

Hos Yiming og familien fylder sagen naturligvis meget, og den 14-årge Yiming Liu tænker tit på sagen.

- Det er fordi, jeg er bange. Jeg er bange for, at jeg ikke må være sammen med min familie, siger Yiming Liu.

Jeg er bange for, at jeg ikke må være sammen med min familie

Yiming Liu.

- Systemet har fejlet

Tilbage i 2016 sendte Yiming Liu og familien en ansøgning afsted om familiesamføring. Det fik de afslag på med begrundelsen om, at Yiming Liu på grund af hendes alder ikke er integrerbar i Danmark.

Udlændingestyrelsen mente også, at hun stadig har en tilknytning til sin biologiske far i hjemlandet, og derfor kan hun ikke familiesammenføres i Danmark.

Familien valgte efter afslaget at klage til Udlændingenævnet, som ville komme med deres afgørelse inden for syv måneder.   

05:54

VIDEO: Kjeld Gaard-Frederiksen, der er Yiming Lius stedfar, er langt fra tilfreds med det forløb, som familien har været igennem de seneste måneder.

Luk video

Det skete ikke, og nu er sagen altså blevet udskudt yderligere fem måneder. En udskydelse, som familien langt fra er tilfreds med

- Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige til det. Jeg synes, at det demonstrerer, at systemet har fejlet, når det skal tage nu op til 12 måneder at afgøre, hvorvidt en 14-årig pige helt logisk skal få lov at blive hos sin mor, som har forældremyndigheden over barnet, siger Kjeld Gaard-Frederiksen, der er Yiming Lius stedfar. 

Læs også 14-årige Yiming må fortsat leve i uvished: Sag udskydes i månedsvis

Overvejer at forlade landet

I første omgang skal Kjeld Gaard-Frederiksen og familiens advokat drøfte, om der skal klages til ombudsmanden, men Kjeld Gaard-Frederiksen fortæller også, at familien overvejer at flytte til udlandet.

- Vi bliver ikke behandlet på en måde, hvor det er en selvfølge, at vi er velkomne. Jeg har altid boet i Danmark, jeg har været udsendt for Danmark og møder min kone under udsendelse for Danmark, og nu er min familie ikke velkomne i Danmark, så skal vi måske ikke være her, siger Kjeld Gaard-Frederiksen.