120 børn og masser af mudder på Museum Jorn

Et større projekt med Silkeborg-kunstneren skal lære børn at være mere kreative og om at have det sjovt undervejs i processen

00:52

Ifølge Museum Jorn er kunstneren Asger Jorn en oplagt mand at lære af, når det kommer til at udvikle sin egen og børns kreativitet.

I Silkeborg kobler Museum Jorn i dag kunst og børns kreativitet. Det sker, når 120 børn er med til at fejre kunstnerens 104 års fødselsdag.

Læs også Munch og Jorn-udstilling blev kæmpe succes

- Vi synes, det fantastisk at få besøg af netop børn på Jorn fødselsdag, for de er lige de rette til at eksperimenterer i Jorns ånd, siger Karen Friis, der er museumsinspektør på Museum Jorn til TV2 ØSTJYLLAND.

Jorn kan gøre det lidt mere let at være kreativ.

Karen Friis, museumsinspektør 

Det dog ikke kun en fødselsdagsfest, der er gang i på museet. Dagen er nemlig også startskuddet på et større projekt, der skal styrke børns kreativitet. 

Ifølge museet er kunstneren Asger Jorn en oplagt mand at lære af, når det kommer til at udvikle sin egen og børns kreativitet.

Et af de kreative projektet på Museum Jorn fredag formiddag.

- Jorn kan gøre det lidt mere let at være kreativ. Det handler ikke så meget om, hvad resultatet bliver men mere om processen derhen. Jorn gik til kreativiteten på mange forskellige måder, siger Karen Friis.

Læs også Museum Jorn slår rekord: Over 1000 gæster på én dag

Projektet hedder '100 Jorn eksperimenter' og lanceres som en tretrinsraket. Fejringen af Jorns fødselsdag fredag starter projektet, dernæst tager Museum Jorn på turne til 100 skoler i hele Danmark for at involvere dem i projektet og endelig kan alle skoler fra maj måned bestille bogen fra Museum Jorn og få leveret den til deres første klasser til efteråret 2018.

Eksperimentér som Jorn 

Vi håber, at projektet vil inspirere en ny generation af børn til flere kreative aktiviteter.

Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden

Bag projektet står også Nordea-fonden, som støtter initiativer, som gør leg og kreativitet til en naturlig del af børns hverdag.

- Asger Jorns værker, arbejdsmetoder og kunstneriske univers kan stadig inspirere børn til leg og kreativitet. Med bogen og digitale tiltag får børn, forældre og skoler nu redskaberne til selv at eksperimentere med Jorns teknikker. Både i skolen og hjemme ved køkkenbordet. Vi håber, at projektet vil inspirere en ny generation af børn til flere kreative aktiviteter, siger direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen. 

Læs også Planer om nyt Jorn Museum til 500. mio. kr.

Nordea-fonden støtter projektet med 4,8 mio. kr.

00:54

Se interview med museumsinspektør Karen Friis her.

Luk video