Tv-stationer vil skære i Superligaen: SIF-direktør afviser idé

Der er for mange uinteressante kampe i Superligaen, mener rettighedshaverne, som vil have færre hold. Men den idé afviser Kent Madsen, direktør i Silkeborg IF

Silkeborg IF-direktør Kent Madsen mener ikke, at man skal skære i antallet af hold i Superligaen.

Tre ud af fire østjyske hold i Superligaen er placeret i den nedre del af tabellen, og måske derfor er det ikke en kæmpe overraskelse, at Kent Madsen, direktør i Silkeborg IF, er modstander af forslaget om at skære i antallet af hold i landets bedste række, som et par tv-bosser er kommet med.

Til Ekstra Bladet har Anders Bay, Discoverys sportschef, fortalt, at han gerne så, at der blev skåret i antallet af superligahold.

Læs også Horsens-træner og Randers-back er enige: Horsens er favorit

Samme melding kommer fra TV3 Sport, der ligesom Discovery ejer rettighederne til at vise kampe fra den bedste danske fodboldrække.

For tidligt med ændringer - igen

Men den idé møder ikke opbakning i Silkeborg. Det fortæller direktør Kent Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Webdok: Dengang Jytte forsvandt

- Jeg er ikke enig med tv-direktørerne. Det er alt for tidligt at lave domme over den nye struktur. Det er kun den anden sæson, siger Kent Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortsætter:

- Fakta er, at vi har haft fem procent flere tilskuere på stadion i gennemsnit og flere tv-seere. I den første sæson (med den nye struktur, red.) var FCK så suveræne på førstepladsen og Brøndby på andenpladsen. Det kostede på interessen, men i år ser det billede anderledes ud.

Læs også Manden på bænken: Pædofil fra Beder slår til igen

Hvis man kaster et blik på den øjeblikkelige stilling i Superligaen, vil det ikke tegne godt for de østjyske fodboldfans, hvis man skærer i antallet af hold i landets bedste række. Randers FC er p.t. bundprop på 14. pladsen, AGF ligger nummer 11, Silkeborg IF er på tiendepladsen, mens AC Horsens indtager en fjerdeplads.

I den forgangne weekend havde en kamp mellem FC Helsingør og AC Horsens, som på grund af frost i Helsingørs bane var flyttet il FC Nordsjællands hjemmebane, Farum Park, det laveste tilskuertal siden 2002.

Kun 568 tilskuere var på stadion.

11:34

VIDEO: Martin Jørgensen langede søndag hårdt ud efter AC Horsens. Nu inviterer Bo Henriksen ham til Horsens, mens Martin Jørgenensen inviterer på fodboldrejse

Luk video

 - Vi er startet ud med to kampe i vinterferien, der er pivkoldt, og så Helsingør, der ikke har varme i banen. Så vælger tv-direktørerne at benytte lejligheden til at komme med et velkendt synspunkt. De skulle tale produktet op i stedet for at tale det ned, siger Kent Madsen.

Også andre steder i landet – end den aktuelle kamp mellem FC Helsingør og AC Horsens - er der problemer med at tiltrække tilskuere, og det skyldes, at der er for mange uinteressante kampe, mener Peter Nørrelund, der er sportschef hos TV3 Sport. Han mener, at der kun bør være ti hold i Superligaen.

Læs også Kritiserede AC Horsens: Bo H. og Martin J. skal på fodboldtur

Det vil ærgre Kent Madsen, hvis idéen om at reducere antallet af hold realiseres.

- Det er jo ikke sådan, at de klubber, der kommer op, ikke kan være med sportsligt. Og det skal trods alt være landets bedste fodboldhold, der spiller i Superligaen, siger Silkeborg-direktøren.

I 2015 besluttede de danske klubber at udvide Alka Superligaen fra 12 til 14 hold. I samme ombæring blev der indført slutspil i både bund og top af ligaen.

Ifølge Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, skyldes de skuffende tilskuertal i år den tidligere start på forårssæsonen og det kolde vejr.

Han oplyser ligeledes, at der tidligst kommer til at ske ændringer fra sommeren 2019, og at klubberne skal evaluere strukturen, når denne sæson er spillet færdig.