Tre østjyder på Danmarks U21-landshold

Robert Skov, Mikkel Kallesøe og Jonas Bager er alle at finde i landstræner Niels Frederiksens nye U21-trup

Silkeborg IF's Robert Skov er én af tre østjyder på det danske U21-landshold. Her ses han drible forbi Brøndbys Hany Mukhtar i et Superliga-opgør mellem de to klubber. Foto: Ólafur Steinar Gestsson - Scanpix

Ovenpå sommerens U21 EM, der endte med dansk exit efter gruppespillet, tager Danmark i slutningen af august fat på kvalifikationen til U21 EM i 2019, der afholdes i Italien og San Marino.

Til de første to kvalifikationskampe mod Færøerne og Litauen har landstræner Niels Frederiksen udtaget tre spillere, der til dagligt løber rundt i østjyske Superliga-klubber. 

Læs også Superliga-trænerne om åbenhed: Vores rolle er at underholde

Det er Robert Skov fra Silkeborg IF, der scorede Danmarks eneste mål ved OL i Rio sidste år, Randers FC's Jonas Bager, der har én U21-landskamp på CV'et, og hans holdkammerat Mikkel Kallesøe, der kan debutere for Danmarks fremmeste ungdomslandshold.

Ingen af de tre spillere deltog i sommerens EM-slutrunde. Robert Skov var udtaget men måtte melde afbud på grund af en skade.

AGF-spillerne Thomas Hagelskær og Kasper Junker var en del EM-truppen, men da de begge er født inden 1. januar 1996, er de altså ikke længere berettigede til at stille op for U21-landsholdet.

Danmark spiller på udebane mod Færøerne den 31. august, og den 5. september kommer Litauen på besøg i Aalborg.

De østjyske spillere på U21-landsholdet

Jonas Bager, Randers FC
U21-landskampe/mål: 1/0
Ungdomslandskampe i alt: 20

Mikkel Kallesøe, Randers FC
U21-landskampe/mål: 0/0
Ungdomslandskampe i alt: 19

Robert Skov, Silkeborg IF
U21-landskampe/mål: 10/1
Ungdomslandskampe i alt: 24