Solgt SIF-profil: Bliver hårdt at tage afsked med klubben

Jens Martin Gammelby glæder sig til at skifte til Brøndby IF, men erkender at det bliver hårdt at sige farvel til den klub, der skød gang i karrieren

02:53

VIDEO: Jens Martin Gammelby har spillet sin sidste hjemmekamp for Silkeborg IF. Se et interview med ham her.

Næste gang Jens Martin Gammelby løber ind på Jysk Park i Silkeborg, vil han være iført en blågul trøje med en brønd på brystet.

I tirsdags kom det nemlig frem, at Brøndby IF har sikret sig den ombejlede højreback for de næste fem år.

Jens Martin Gammelby blev tirsdag præsenteret som ny Brøndby IF-spiller for de næste fem år. Her poserer han med sin trøje, hvor han fremover skal tørne ud med 2-tallet på ryggen. Foto: brondby.com

- Det er dejligt at tænke på. Ellers havde jeg ikke taget den beslutning om at skifte. Det er selvfølgelig dejligt, og det glæder jeg mig til. Men det er også lidt hårdt at tage afsked med den klub, der har gjort mig til den fodboldspiller jeg er, og som har udviklet mig i ni år, siger Jens Martin Gammelby, mens han tager en dyb indånding.

Det er også lidt hårdt at tage afsked med den klub, der har gjort mig til den fodboldspiller jeg er, og som har udviklet mig i ni år.

Jens Martin Gammelby, kommende Brøndby IF-spiller

Med 1-0-sejren over Esbjerg har Silkeborg en god - men smal - fordel inden returen på søndag. Og skulle det kikse på vestkysten, vil det gøre ondt på den 23-årige back.

- Det vil være trist for mig at rykke videre og så se dem rykke ned. Selvfølgelig skal jeg videre lige meget hvad, men jeg vil vanvittigt gerne have, at vi bliver oppe med det her hold. 

- Det her setup, den her klub og de spillere, vi har, de hører bare til i Superligaen.

Ærgrer sig over misset scoring

- Både på grund af kampen, selvfølgelig, men jeg ville også riiiigtig gerne lige have sluttet af med en scoring på hjemmebane. Det skal der ikke være nogen tvivl om. 

- Hvis Højbjerg (Jeppe, Esbjerg-målmanden, red.) ikke havde været så pisse heldig, så..., lyder det med et grin fra Gammelby.

- Ej, han kender mig uheldigvis lidt for godt. Så han ved godt, at jeg lægger den over efter det lange hjørne, det snakkede vi lidt for meget om på ligalandsholdsturen, tror jeg. Og derfor var han udmærket godt klar over, hvor den bold kom hen.

Læs også Silkeborg tager første stik i jagt på Superligaen

Har været dykket i niveau

- Jeg har ikke ramt det niveau offensivt på det sidste, som jeg gerne ville ramme. Jeg synes, de fokuserer ret meget på det efterhånden, uden at det skal være en kæmpe undskyldning. 

- Det gør Esbjerg ikke så meget i dag. Jeg kommer i de én-mod-én situationer i dag, som jeg gerne ville, hvor jeg kan tage et træk og løbe. Og det er jo det, jeg gerne vil.

01:47

VIDEO: Matchvinderen fra torsdagskampen blev den svenske lejesvend Gustaf Nilsson. Selvom han har fundet formen i Silkeborg, så skal han tilbage til Brøndby IF, når sæsonen er færdigspillet.

Luk video