Silkeborg-spillerne går på juleferie: - Batterierne skal lades op

Fredag var sidste dag på kontoret i år for Silkeborg-spillerne. Skipperligaen har taget en snak med efterårets profiler om juleferie, ambitioner og status på sæsonen

Bordfodbold, FIFA og bordtennis.

Der var hygge og højt humør på Silkeborg-spillernes sidste arbejdsdag i år. Træningen på kunstgræsbanen var aflyst til fordel for indendørs aktiviteter på JYSK PARK. Nu står på fire ugers juleferie for silkeborgenserne.

quote Jeg tror bare, jeg skal slappe af, få noget god julemad og spille noget indendørs fodbold med gutterne.

Magnus Mattsson, Silkeborg IF 

Og ferien, den skal primært bruges på afslapning og familiebesøg. 

- Jeg skal bruge ferien på at være sammen med familien og kæresten, men også at få ladet batterierne lidt op igen. Jeg synes, at der har været mange kampe, og for mig har det været uvant at spille meget, siger Ronnie Schwartz til Skipperligaen. 

- Først og fremmest skal den bruges på at slappe af og få kroppen godt med. Der er nogen af os, der har lidt småskavanker. Og så tømme hovederne for fodbold - det har i det store hele været et meget voldsomt år med mange op- og nedture. Det bliver godt lige at få renset ud, siger anfører Simon Jakobsen. 

Det er dog ikke alle spillerne, der helt kan nyde ferien endnu. Magnus Mattsson, der er kåret til årets spiller i Silkeborg IF, har nemlig lige en SRP-opgave, der skal skrives. 

- Jeg vil hellere have ferie, men det er jo noget, man skal, når man går på en uddannelse. Heldigvis er det ikke skoletimer - jeg kan arbejde hjemmefra - så lidt ferie bliver det nok til alligevel. 

Og når opgaven er afleveret, skal Mattsson ligeledes nyde julen fuldt ud. 

- Jeg tror bare, jeg skal slappe af, få noget god julemad og spille noget indendørs fodbold med gutterne, siger Magnus Mattsson. 

VIDEO: Magnus Mattsson kan ikke nyde ferien helt endnu. Han har nemlig en stor skoleopgave, der skal laves færdig. 

Godkendt efterårssæson

Silkeborg IF fik en hård start på sæson 2018/2019, men efter tilgangen af Michael Hansen er der kommet styr på tropperne, og den midtjyske klub overvintrer på andenpladsen i 1. Division.

Simon Jakobsen fortæller dog, at er der stadig er noget at arbejde på. 

- Der har været nogle bump på vejen og nogle kampe, hvor vi ikke har været tilfredse med os selv. Det kunne have set sort ud, men det gør det heldigvis ikke. Et okay efterår uden at være prangende, men også bedre end det startede ud, siger han til Skipperligaen. 

quote Det har været dejligt at komme ind i en klub, hvor kulturen og miljøet er så fantastisk.

Michael Hansen, cheftræner, Silkeborg IF. 

Cheftræner Michael Hansen, der kom til i August, godkender også sin første halvsæson i klubben. 

- Jeg kommer ind efter nogle kampe, og i den periode har det været rigtig fint. Spillerne havde et åbent sind, og jeg mødte en spiller- og ledergruppe, der var klar til at modtage de nye ideer, der kom, siger han og fortsætter: 

- Det har været dejligt at komme ind i en klub, hvor kulturen og miljøet er så fantastisk.

Han glæder sig til forårsopstarten, hvor han for alvor har mulighed for at præge sit hold. 

- Vi forventer, at vi skal tage et stort spring kvalitets- og nuancemæssigt. Grundlæggende har spillerne fået at se, hvad jeg gerne vil i de forskellige faser - nu skal der noget volumen på. 

VIDEO: Silkeborg-anføreren glæder sig til at få tankerne væk fra fodbold efter et begivenhedsrigt år. 

Ambitioner om oprykning

Cheftræneren lægger ikke skjul på, at oprykning til Superligaen er ambitionen.  

- Vi ligger nummer to. Hvad kan man så ellers stile efter, end at blive nummer et. Det vil vi prøve at jage, siger Michael Hansen.

quote Ambitionen er at komme op i Superligaen. Det er der ingen tvivl om.

Ronnie Schwartz, Silkeborg IF. 

Det udsagn bakkes op af to af efterårets store profiler. 

- Ambitionen er at komme op i Superligaen. Det er der ingen tvivl om. Der bliver hård kamp om førstepladsen, men heldigvis var Viborg lidt søde mod os i den sidste kamp. Hvis vi forbedrer de ting, vi skal forbedre, har vi et godt grundlag for at komme endnu tættere på Viborg - og forhåbentlig også over, siger Ronnie Schwartz. 

- Først og fremmest skal vi rykke op, og jeg skal blive ved med at score og hjælpe holdet på den måde, siger Magnus Mattsson, der for alvor har bidt sig fast i startopstillingen i første halvdel af denne sæson. 

- Efterårssæsonen har været en tid, hvor jeg har spillet lidt mere kontinuerligt. Det er noget, der har været med til at udvikle mig sindssygt meget. Selvfølgelig har der været op og nedture på banen, men sådan er det jo, når man er ung, siger Mattsson. 

Succesen på fodboldbanen og kåringen som årets spiller, har dog ikke steget den 19-årige til hovedet. 

- Det (prisen som årets spiller red.) kom rigtig meget bag på mig, men det viser jo bare, at jeg gør det okay. Det er et skulderklap og det er jeg utrolig tilfreds med og glad for, men derfor skal jeg stadig arbejde hårdt og være ydmyg, siger Magnus Mattsson.

Silkeborg IF spiller deres første kamp i forårssæsonen den 3. marts på hjemmebane mod FC Roskilde. 

VIDEO: Cheftræner Michael Hansen godkender efterårssæsonen, men har også store ambitioner for foråret. 
80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Dagens mest læste