Silkeborg sikrer sig overlevelse med sejr i Aalborg

Med en imponerende 1-0-sejr ude mod AaB snuppede Silkeborg søndag puljens førsteplads

Silkeborg IF har reddet sig i Alka Superligaen og skal nu kæmpe med om en europæisk plads. Det står klart, efter silkeborgenserne søndag eftermiddag vandt med 1-0 ude over AaB i sidste spillerunde af nedrykningspulje 2.

Med AGF's sejr hjemme over Viborg var Silkeborg tvunget til at hente tre point Aalborg, og da det lykkedes, ender de som vinder af puljen med en bedre målscore end AaB på andenpladsen. AGF med 37 point og Viborg med 33 point skal i nedrykningsplayoff.

Det var ellers et Silkeborg-mandskab, som i de to foregående runder havde glippet chancen for at spille sig helt væk fra nedrykning, men i begge opgør glippede matchbolden. 

 

Tredje gang blev dog lykkens gang for Silkeborg.

I søndagens opgør virkede nerverne ikke til at tynge Peter Sørensens tropper, der holdt AaB i skak i stort set alle 90 minutter.

Det var stortalentet Robert Skov, der bragte udeholdet foran midt i første halvleg med et tørt hug forbi AaB-målmand Nicolai Larsen.

Silkeborg havde ellers to gange i løbet af foråret været på besøg på Aalborg Portland Park og taget hjem med afklapsninger på 0-3 og 0-5.

Der var dog langt fra den klasseforskel mellem de to mandskaber i søndagens opgør, som udeholdet i store dele kontrollerede. 

AaB måtte igen undvære anfører Rasmus Würtz, hvilket tydeligt kunne ses på hjemmeholdets præstation. Nordjyderne skabte ingen chancer, kunne ikke finde hinanden i opspillet og blev fysisk domineret af Silkeborgs midtbane.

Silkeborg var i løbet af anden halvleg tættere på at udbygge føringen, end AaB var på at udligne. Specielt målscorer Robert Skov var en konstant trussel mod hjemmeholdet og havde flere gode muligheder. 

Et frustreret hjemmebanepublikum endte med at pifte deres hold fra banen, mens Silkeborg-spillerne endte i ren lykkerus, da slutfløjtet lød.

AaB sikrede sig i sidste uge overlevelse i ligaen, men søndagens nederlag betyder altså, at klubben ikke ender på puljens førsteplads - til trods for at man gik ind i nedrykningsspillet med stor pointafstand ned til de resterende mandskaber.

Nordjyderne skal med al sandsynlighed stå over for Randers FC i deres playoffkampe om at komme videre i kampen om den europæiske plads, mens Silkeborg formentlig skal møde OB over to kampe.

Der var stor jubel i blandt Silkeborg-spillerne efter overlevelsen blev en realitet. Se mere herunder: 

 

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

Dagens mest læste