Silkeborg satte sløje OB på plads og rykker frem i tabellen

Silkeborg slog til og hopper midlertidigt frem i Superliga-tabellen

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 3

Silkeborg IF tog fredag aften en vital 1-0-sejr på hjemmebane mod OB. 

Mate Vatsadze blev matchvinder med sit mål ti minutter før pausen. Silkeborg var klart bedst og kunne have vundet større.

Kent Nielsens OB-mandskab har ikke vundet, siden holdet vandt 1-0 hjemme over AC Horsens i slutningen af juli, og bedømt på fredagens indsats er det ikke nogen tilfældighed. 

Hjemme på Jysk Park var det Silkeborg, der var i teten i første halvleg og skabte flere score chancer ved hjælp af hurtigt angrebsspil, hvor midtjyderne var gode til at få kantspillerne med i opspillet.

Omvendt lod OB's første halvleg meget tilbage at ønske. Fynboerne manglede styrke i duellerne, og præcision i opspillet, og det var helt fortjent, at Silkeborg kunne gå til pause foran 1-0, selv om målet lugtede af offside.

  Foto: Henning Bagger - Scanpix

Ti minutter før pausen blev Marc Rochester spillet fri, og da OB-keeper Sten Grytebust ikke kunne holde hans flade afslutning, var Vatsadze på pletten og kunne ikke undgå at score sit første mål for Silkeborg.

Georgieren så ud til at stå i en strafbar offsideposition, da Rochester afsluttede, men flaget blev nede.

OB kom bedre med efter pausen, hvor fynboerne fik lagt tryk på Silkeborg, der dog stod godt imod presset. Og som anden halvleg skred frem, overtog hjemmeholdet mere og mere af initiativet. 

Læs også Ensomt at være chef: Assistent-træneren betyder meget

Chancer var der få af, men Silkeborg var farligere på kontraer, end OB var i det pres, gæsterne forgæves forsøgte at iværksætte.

Med de tre point avancerer Silkeborg til ottendepladsen i Superligaen med samme pointtal som OB. 

15:13

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND mødte tidligere på ugen Silkeborg IFs Casper Sloth. Se interviewet her.

Luk video