Silkeborg-matchvinder roser defensiv disciplin

Silkeborg holdt lørdag nullet for blot anden gang i sæsonen, da østjyderne vandt 1-0 hjemme over Sønderjyske

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Silkeborgs Robert Skov blev lørdag den helt store helt, da han dybt inde i overtiden scorede direkte på et frispark og kunne sikre sit hold en hjemmesejr på 1-0 over Sønderjyske i Alka Superligaen.

Selv vil matchvinderen dog hellere fremhæve sine holdkammeraters arbejde i forsvaret end sin egen flotte overtidsscoring.

  Foto: Henning Bagger - Scanpix

- Forsvaret leverede en kæmpe indsats, så det skal de have meget ros for. Thomas Nørgaard havde en vild redning i slutminutterne, så det er ligeså meget ham, der vinder kampen for os, som det er mit frisparksmål, siger Robert Skov.

- Det var en forløsende sejr, og det var fantastisk at se mit frispark gå i mål. Jeg synes, vi var det bedste hold, så det var bestemt ikke bare mit frisparksmål, der gjorde, at vi vandt.

Træner roser forsvaret

Også Silkeborgs træner, Peter Sørensen, tildeler forsvaret stor ros for lørdagens sejr. Inden opgøret havde holdet lukket 12 mål ind i de seneste tre kampe, og der var derfor også ekstra fokus på de defensive pligter mod Sønderjyske. 

  Foto: Henning Bagger - Scanpix

- Vi holdte nok en mand mere tilbage, end vi sædvanligvis ville gøre. Jeg valgte at fokusere på at lukke ned defensivt, og så var jeg overbevist om, at vores offensive kvaliteter nok skulle skabe chancer, siger Peter Sørensen og fortsætter. 

- Vores forsvarsspillere leverede en meget, meget flot kamp og vandt alle dueller. Vi manglede lidt skarphed, men når forsvaret lukker så godt ned, så behøver vi kun en enkelt scoring fra Roberts Skov fremragende fod.

- Vi har været igennem en hård periode, og nu er det rart at kunne tage tre point i stedet for at stå og snakke om, at vi har spillet godt uden at vinde, afslutter Peter Sørensen. 

Silkeborg møder næste gang Helsingør på udebane.

SILKEBORG IF – SØNDERJYSKE 1-0 (0-0)

1-0 Robert Skov (90.)

Tilskuere: 3.013