Silkeborg IF fejrede 100 års fødselsdag i dag

Klubfodbold kan binde menensker sammen. Således også i SIF, der i dag kunne fejre 100 års fødselsdag

02:04

Silkeborg IF fyldte 100 år i dag. En af dem, der var med til at fejre dagen, var den tidligere fodboldspiller Morten Bruun.

Der er ikke ret meget, der kan binde mennesker sammen som klubfodbold. Således også i Silkeborg, hvor byens klub i dag kunne fejre 100 års fødselsdag.

- Det er specielt, siger Morten Bruun, tidligere spiller i Silkeborg IF, der også var mødt op til festen.

Læs også Jørgen Leth i Letbanens højtalere: - Jeg kan skide godt lide det

Silkeborg Idrætsforening blev stiftet den 26. april 1917.

Når vi har skældt tilstrækkelig ud, så rykker vi sammen i bussen og hepper på dem.

Keld Dalsgaard Larsen, museumsinspektør

Siden har generation efter generation sparket til den runde læderkugle og fulgt byens hold, som i 1987 for første gang rykkede op i landets bedste række.

Ifølge dagbladet Politiken var holdet dengang så svagt, at det aldrig ville få så meget som et hjørnespark.

Alligevel gik der kun syv år, før klubben i 1994 vandt sit første danske mesterskab. I 2001 vandt Silkeborg IF landspokalfinalen. Siden har Silkeborg mest været med som det tynde øl. Men når byen er rykket ned, er byen bare rykket tættere sammen.

Læs også Niårige Liva sad 80 minutter på en rebknude

- Vi kan skælde ud på SIF, når det går skidt. Men når vi har skældt tilstrækkelig ud, så rykker vi sammen i bussen og hepper på dem, siger museumsinspektør på Museum Silkeborg Keld Dalsgaard Larsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Også resten af de østjyske superligaklubber er af ældre dato. Randers FC er en overbygning til Randers Freja fra 1899. I AGF har man spillet fodbold siden 1902, mens AC Horsens bygger på moderklubben Horsens FC fra 1915.

00:38

VIDEO: Tårerne flød... nej, ikke helt. Men der var med vedmod blandt de fremmødte, da AGFs gamle klubhus på Fredensvang tidligere på året blev revet ned.

Luk video