Silkeborg belønner talent med første profkontrakt

Magnus Mattsson har imponeret Silkeborg-ledelsen, der nu har givet ham en professionel kontrakt

Silkeborgs Magnus Mattsson (tv) og FC Midtjyllands Jakob Poulsen kæmper både med hinanden og med balancen i Superliga-kampen mellem Silkeborg IF og FC Midtjylland i Jysk Park i Silkeborg, mandag den 5. marts 2018. Foto: Norde Ernst Van / Ritzau Scanpix

19-årige Magnus Mattsson har været i startopstillingen i tre ud af Silkeborgs fire seneste superligakampe, og klubben er tilsyneladende overbevist om hans potentiale.

Læs også Fodbold med Horup lukker ned efter sæsonen

Silkeborg har torsdag udstyret offensivspilleren med en ny kontrakt, så Mattsson kan kalde sig professionel fodboldspiller i de kommende tre år.

Nu har jeg ro til at udvikle mig. Jeg har nået et delmål, og nu skal jeg videre.

Magnus Mattsson, Silkeborg IF 

- Han har allerede vist, at han er god i Superligaen, og jeg er ikke i tvivl om, at han for hver femte kamp, han får, vil tage store skridt fremad, siger Silkeborgs cheftræner og manager, Peter Sørensen, til klubbens hjemmeside.

- Han har en stærk mentalitet, han er dedikeret, og han vil hele tiden forbedre sig. Det er en af de væsentligste årsager til, at han allerede er kommet dertil, hvor han er nu, siger Peter Sørensen.

Mattsson er netop blevet udtaget til den danske U19-landsholdstrup, som senere på måneden skal forsøge at kvalificere sig til EM.

Læs også Silkeborg-træner: Vi var bedst i anden halvleg mod FCM

Han kom til Silkeborg som 12-årig og har siden været en del af klubbens talentudviklingssystem.

- Nu har jeg ro til at udvikle mig. Jeg har nået et delmål, og nu skal jeg videre. Jeg har endnu større ambitioner, siger han.

Den nye aftale løber til sommeren 2021.