SIF'er på uvant plads: Det var hårdt!

Mikkel Vendelbo spillede højre wing back, da Silkeborg IF søndag aften slog AaB. En ny position for erfarne midtbanemotor

01:59

Silkeborg IF stillede op i en ny formation, da de søndag aften sikrede sig endnu en sæson i Superligaen.

Én af forandringerne var, at holdet spillede med to wing backs. Mens Mikkel Cramer på den venstre var vant til at begå sig på back-pladsen, så var det en ny udfordring for Mikkel Vendelbo.

- Det var hårdt! Det var hårdere, end det jeg plejer. Men jeg har heldigvis Robert foran til at lave pres-arbejdet, så jeg skal bare stå og dirigere med ham. Og når han hører efter, så er det fint nok, men når han ikke gør, så får han ørene i maskinen, lød det efter kampen med et grin på læben fra Mikkel Vendelbo mens Robert Skov stod lige ved siden af. 

Læs også SIF-matchvinder: Det er imponerende, hvad vi har leveret

Mikkel Vendelbo sad i lang tid sikkert på pladsen som makker til Ibrahim Moro på den centrale midtbane. Men den fremadstormende Sammy Skytte skubbede Vendelbo ud på bænken.

Derfor var den den nye formation mod AaB en kærkommen lejlighed for Vendelbo til at komme ind og vise sig på en ny plads. Men om vi får den tidligere Esbjerg-spiller at se på pladsen som højre wing back igen, det afgør manager Peter Sørensen.

Mikkel Vendelbo spillede med en maske, da han og Silkeborg søndag slog AaB 1-0 i Aalborg. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

- Det kommer an på, om han vil spille det system. Ellers må vi se, hvor jeg så skal spille. Jeg er rimelig åben for det meste, bare jeg spiller.

Kredit til manageren

29-årige Vendelbo sender roser videre til manager Peter Sørensen for sine taktiske dispositioner til opgøret i Aalborg.

- Vi har spillet mod AaB i to kampe heroppe, hvor de spillede os rimelig meget ud af banen, og så tænkte vi, at vi skulle prøve noget nyt. Man må give Peter kredit for, at han så, det var sådan vi kunne straffe dem, forklarede Vendelbo.

Mikkel Vendelbo har i alt fået 26 optrædender for Silkeborg i denne sæson.

Se et interview med Mikkel Vendelbo øverst i artiklen.