SIF-formand efter "sorgens dag": Freder direktør og manager

Kent Madsen og Peter Sørensen har fortsat bestyrelsens opbakning, efter Silkeborg IF søndag aften måtte tage den tunge tur ned i 1. division

- En sorgens dag.

Så kort betegner bestyrelsesformand i Silkeborg IF, Henrik Lyhne, dagen, hvor han måtte se sin klub rykke ud af Superligaen.

- Det, der har fyldt siden i aftes, har været skuffelse. Skuffelse og tomhed. Jeg har det sådan, at nu skal vi lige have skuffelsen på afstand og tid til at sunde os, og så trækker vi i arbejdstøjet igen, siger Henrik Lyhne.

Mange fans har - blandt andet på Fodbold med Horups Facebookside - krævet manager Peter Sørensens afgang efter nedrykningen. Men her er Henrik Lyhne fuldstændig på linje med direktør Kent Madsen, der stadig mener, at Peter Sørensen er den rigtige mand ved roret.

- Vi har i bestyrelsen den holdning, at Peter Sørensen er den rette mand til at føre Silkeborg tilbage til Superligaen, siger Henrik Lyhne, der afviser at manageren ikke er en dagsorden på det kommende bestyrelsesmøde.

- Vi har for længe siden planlagt et bestyrelsesmøde den 6. juni, og her er Peter ikke på dagsordenen.

quote Vi har i bestyrelsen den holdning, at Peter Sørensen er den rette mand til at føre Silkeborg tilbage til Superligaen.

Henrik Lyhne, bestyrelsesformand i Silkeborg IF

Freder også direktøren

Der har ligeledes været stor utilfredshed rettet mod direktør Kent Madsen, men heller ikke han bør frygte for sin position.

- Under ingen omstændigheder. Vi mener, vi har meget kompetent ledelse, siger Henrik Lyhne.

Bliver ikke ramt på økonomien

Nedrykningen kommer - som Kent Madsen tidligere har udmeldt - til at koste nedskæringer i truppen. Men den for ikke store konsekvenser for organisationen.

- Vi har heldigvis en meget stærk økonomi. Rent økonomisk kommer vi ikke til at mærke, at vi er rykket ned. Selvfølgelig kommer der færre indtægter, men det kommer ikke til at ramme os på økonomien, også hvis vi ikke skulle rykke op igen næste sæson.

Tobias Salquist sidder og fordøjer nederlaget til Esbjerg søndag aften.
Tobias Salquist sidder og fordøjer nederlaget til Esbjerg søndag aften. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Henrik Lyhne ærgrer sig over nedrykningen, og han mener, at 

- Vi mener, at de spillere, vi har, er kvalificeret til at kunne være blevet i Superligaen. De har desværre ikke præsteret i forhold til det, men vi føler ikke noget behov for at ændre noget. Det er noget særligt ved de her cup-kampe. Og det er set før, at gode hold taber til dårligere hold.

- Vi har i løbet af sæsonen spillet noget rigtig fint fodbold. Vi har vist noget fodbold, som har berettiget os til at spille i Superligaen, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Herunder kan du se en reportage fra den halve time umiddelbart efter 0-3-nederlaget til Esbjerg. Kent Madsen (tidskode 0:00 og 6:13), anfører Simon Jakobsen (10:00), Mikkel Vendelbo (14:10), manager Peter Sørensen (16:17) og Casper Sloth (26:16).

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Dagens mest læste