SIF-fans giver Nick Horups ven en sidste klapsalve: - Den er til dig den her, Morten

Under Silkeborg IFs pokalfest på Østerbro Stadion blev en helt særlig ven af TV2 ØSTJYLLANDs vært Nick Horup hyldet

Flere tusinde Silkeborg-fans er torsdag eftermiddag samlet på Østerbro Stadion som optakt til aftenens pokalfinale i Parken.

På Østerbro Stadion kunne de på scenen se en specialudgave af TV2 ØSTJYLLANDs fodboldmagasin, 'Fodbold med Horup', og programmet blev rundet af på bevægende vis.

Værten er nemlig journalist Nick Horup, og han har det seneste døgn haft meget andet end pokalfodbold og fest at tænke på. Horups nære ven Morten Jensen – kendt fra serien 'Morten og Peter' og nærmest folkeeje – gik nemlig bort onsdag. Det blev markeret på Østerbro.

- Mange fans har været meget søde og sagt til mig, at de var kede af at høre, at Morten gik bort i går. Morten elskede fodbold og ville have elsket at have været her. Vi havde faktisk snakket om at tage i Parken til finalen, lød det fra Nick Horup.

Værten afslørede også, at Morten Jensen godt vidste, at Horup følger Silkeborg IF tæt, så når det gik godt for de rødblusede skrev Morten altid til Nick.

Morten, Morten, Morten!

- Jeg ved, han sidder deroppe. Så jeg synes, at vi skal give ham en sidste klapsalve, sagde Nick Horup herefter, og så brød hyldesten ud:

- Morten, Morten, Morten!, skrålede de mange fremmødte SIF-fans.

quote Den er til dig den her, Morten.

Nick Horup, vært

En tydelig berørt Nick Horup pegede op mod himlen og sagde:

- Den er til dig den her, Morten.

Bagefter takkede Nick Horup de mange fans for deres hyldest.

Danskerne stiftede første gang bekendtskab med Morten Jensen i tv-programmet 'Er jeg da helt gak, mor?' i 1991. Dengang var han og programmets anden hovedperson, Peter Palland, bare 14 år.

Siden er det blevet til en stribe programmer, der har gjort dem til kendte ansigter i hele Danmark. Programmerne har samtidig været med til at sætte fokus på Downs syndrom.

Silkeborg IF møder i pokalfinalen Brøndby IF. Kampen sparkes i gang kl. 17.

Nick Horup fulgtes med Morten og Peter ved DBUs's prisuddelingsshow 'Dansk Fodbold Award' i 2009.
Nick Horup fulgtes med Morten og Peter ved DBUs's prisuddelingsshow 'Dansk Fodbold Award' i 2009. Foto: Flindt Mogens - Ritzau Scanpix