Sen scoring på straffespark dukkede Silkeborg IF

Jens Martin Gammelby både scorede og begik straffespark, da Lyngby hjemme besejrede Silkeborg med 2-1

Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

1 af 3

Silkeborg IF fik ikke den drømmestart på sæsonen, som man kunne have håbet på. 

I en underholdende kamp blev Silkeborg IF besejret med 2-1 af Lyngby på Lyngby Stadion. De østjyske gæster var ellers tæt på point efter en god anden halvleg, men David Boysen blev matchvinder med en straffesparksscoring i slutfasen.

Gæsterne havde til kampen Brøndby-lejesvenden Gustaf Nilsson med fra start, mens også nytilkomne Stephan Petersen var med.

Silkeborg-cheftræner Peter Sørensen måtte søndag tage tomhændet hjem fra Lyngby. Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

Kampen startede i et højt tempo fra begge hold, men Lyngby fik overtaget, som første halvleg skred frem, og efter 36 minutter gav det pote.

De kongeblå i front

Hjemmeholdet kombinerede sig flot gennem gæsternes forsvar, hvor en velspillende Mikkel Rygaard sendte Kristoffer Larsen alene igennem, og nordmanden sendte sikkert de kongeblå i front med 1-0. 

Læs også Peter S.: Gør vi det lige så godt som sidste år, er vi glade

Lyngby forsatte med at kreere store chancer i løbet af første halvleg, men efter pausen kom Silkeborg langt bedre med. Både Davit Skhirtladze og Robert Skov fik flere gode muligheder, men skarpheden manglede.

Det gjorde den dog ikke i det 68. minut, da Jens Martin Gammelby havde sneget sig med frem i højresiden. Højrebacken blev spillet fri i feltet og sparkede resolut bolden i mål til 1-1. 

Læs også Horsens besejrer AGF i Superliga-premieren

Selv samme Gammelby endte dog som skurk, da han med mindre end et kvarter tilbage begik et klodset straffespark. David Boysen var usvigelig sikker fra pletten, og så var værterne tilbage i front.

Der blev ikke scoret yderligere, og dermed vandt Lyngby i Superliga-premieren, mens Silkeborg må rejse hjem uden point på kontoen.

Lyngby-Silkeborg 2-1 (1-0)

1-0 Kristoffer Larsen (36. minut)
1-1 Jens Martin Gammelby (68. minut)
2-1 David Boysen (78. minut/str.)

Tilskuere: 1.387