Peter Sørensen: Vatsadze var et billigt sats

Mate Vatsadze blev tilovers i AGF, han var alt andet end prangende i Viborg, men nu lader det til, at Peter Sørensen atter har fået georgeren i form

03:27

Silkeborg IF hentede i sommerens transfervindue den georgiske angriber Mate Vatsadze i Viborg på en fri transfer, da et andet nyindkøb, brasilianske Alex, var blevet skadet få uger efter sin ankomst, og klubben nu stod uden en reel erstatning for Nicklas Helenius. 

Læs også Silkeborg laver kort aftale med Mate Vatsadze

Det vakte dog stor forundring hos flere, at Mate Vatsadze skulle være den erstatning. Georgeren blev topscorer i 1. division, da AGF spillede sig tilbage i Superligaen i 2014/15-sæsonen, men i den efterfølgende sæson blev det kun til 20 sporadiske indhop, inden han via en tur hjem til Georgien blev hentet til Viborg.

Her blev Vatsadze heller ikke ligefrem nogen succes. Han fik blot syv kampe, og ingen af dem kastede et mål af sig.

Nu er han atter at finde i Superligaen, denne gang hos Peter Sørensen, der tidligere har trænet ham i AGF.

- Det var et ret billigt sats, vil jeg sige. For det første er det en kort aftale, fire måneder, og det er en billig aftale. 

- Det er en spiller, som jeg kender, og som jeg ved, hvad jeg får fra og ikke får fra, fortæller Peter Sørensen.

Især pointerer Peter Sørensen, at Mate Vatsadze i Silkeborg kommer til at omgås flere, som han kender særdeles godt.

- Han vil ikke gå ind som en fremmet spiller, fordi der er en fire-fem stykker, som kender ham i forvejen, herunder mig selv, forklarer manageren, der dermed også henviser til landsmanden Davit Skhirtladze, Casper Sloth og Stephan Petersen, som spillede sammen med Vatsadze i AGF, samt målmand Peter Friis-Jensen, der spillede for Viborg i sidste sæson.

- Han er ikke nogen duelspiller, eller nogen superspiller i det opbyggende spil. Og derfor kan der godt være forskel på at fungere vældigt godt under Jesper Fredberg, under Glen Riddersholm, under Morten Wieghorst og under Peter Sørensen.

Se hele ugens Fodbold med Horup herunder.