Peter Sørensen: Protest er ikke i spillets ånd

Silkeborg-manageren havde ikke valgt at nedlægge protest, hvis hans hold havde tabt efter den berygtede straffesparkskonkurrence

02:49

Tirsdag meddelte Fodboldens Disciplinærinstans, at pokalkampen mellem Hellerup IK og Silkeborg IF skal spilles om. Det skal den, fordi straffesparkskonkurrencen ikke blev udført i overensstemmelse med reglerne.

Beslutningen vakte stor forundring hos Peter Sørensen, og den blev naturligvis også et debatemne, da Silkeborg-manageren gæstede Fodbold med Horup få timer senere. 

Læs også Dommerbrøler: Silkeborg IF skal spille pokalkamp om

Og her fortalte Peter Sørensen, at han ikke ville have nedlagt protest, hvis det havde været omvendt, og Silkeborg havde tabt den famøse straffesparkskonkurrence.

- Nej, ærlig talt så har vi også vendt det (i trænerteamet, red.). Og det spørgsmål melder sig jo. For jeg er ærlig talt fortørnet over det. Jeg synes ærlig talt ikke, det er i spillets ånd at man nedlægger den protest, fordi man kan, siger Peter Sørensen.

Han forklarer, at han synes man bør efterfølge de værdier, man har i klubben.

- Vi har - før min tid - nedskrevet nogle værdier. Og hvis det skal have nogen som helst betydning, så synes jeg også, at man bør forfølge det. Og en af de værdier, det er 'format', skal jeg hilse og sige. 

Jeg synes ærlig talt ikke, det er i spillets ånd at man nedlægger den protest, fordi man kan.

Peter Sørensen, manager i Silkeborg IF

- Hvis det havde været os, så burde vi have sagt 'ja, der var en dommer, der ikke kunne reglerne, der var en straffesparkskonkurrence, der ikke forløb som den burde, men ærlig talt, vi har fem spark hver. Vi brændte to, I brændte kun én. I er de reelle vindere af denne her kamp.'

- Og det var præcis det, som HIK sagde og gjorde efter kampen. Fordi vi allesammen var forundrede over, at vi ikke havde hørt, enten inden kampen eller til lodtrækningen op til selve straffesparkskonkurrencen, at nu skulle vi lige være opmærksomme på, at der denne her ABBA-model, som man kører. Fordi ingen vidste det.

Peter Sørensen mener desuden heller ikke, at protesten blev indgivet på korrekt manér.

- For at der skal indgives en protest, så skal den indgives i forbindelse med kampen eller umiddelbart efter. Og den her protest bliver først indgivet dagen efter, da vi i klubberne bliver orienteret om, at dommeren selv har meddelt, at han har begået en fejl.

Silkeborg IF har endnu ikke besluttet om man vil appellere beslutningen.

SE HELE TIRSDAGENS UDGAVE AF FODBOLD MED HORUP HERUNDER!