Peter S.: Gør vi det lige så godt som sidste år, er vi glade

Silkeborg IF skyder sæsonen i gang med en udekamp mod Lyngby

04:12

Silkeborg IF starter sæsonen på søndag, når de tager turen til Sjælland for at møde sidste års bronzevindere fra Lyngby.

Hvor Lyngby som oprykker tog ligaen med storm sidste sæson, så det anderledes ud for de to andre oprykkere, AC Horsens og Silkeborg IF. Specielt i starten af sæsonen så det skidt ud for Silkeborg, der kun fik to point i de første fem kampe.

Første fem kamp for Silkeborg IF

Lyngby - Silkeborg IF
FC Midtjylland - Silkeborg IF
Silkeborg IF - AGF
AC Horsens - Silkeborg IF
Silkeborg IF - FC Helsingør 

Derfra gik tingene dog op ad for silkeborgenserne som efter grundspillet måtte en tur i nedrykningsspillets pulje 2, hvor de kom ud som vindere. Ifølge cheftræneren i Silkeborg IF er det også der omkring klubben skal ligge, når sæsonen er slut.

- Hvis vi kan klare os som i sidste sæson og lidt til, så skal vi være glade. Det betyder ikke, at vi ikke gerne vil vinde hver kamp, men hvis vi sådan på forhånd skal sætte en målsætning, så hvis vi gør det lige så godt som sidste år eller lidt bedre, så skal vi være tilfredse. Jeg mener, at de nederste otte hold sidste år var meget tætte, om man så bliver nummer otte eller ti, det kan være svært at sige, siger Peter Sørensen.

Nye faciliteter

Selvom Silkeborgs sæson starter den 16. juli, så er der nok en anden dato, der er blevet markeret ekstra grundigt i Silkeborg-tilhængernes kalender.

03:15

VIDEO: Stephan Petersen er ny mand i Silkeborg-trøjen. Hør her, hvad han har at sige om sit klubskifte

Luk video

Mascot Park er i år byttet ud med Jysk Park. Et top moderne og helt nyt fodboldstadion, der står klar i Silkeborg. Første kamp på den nye hjemmebane bliver mod AGF den 31. juli. En kamp der allerede nu ser ud til at blive for fyldte tribuner.

Og de nye flotte omgivelser kommer til at give hele klubben et løft, mener Peter Sørensen.

- Det kommer til at have en betydning, at vi har et rigtig flot stadion, og at vi har nogle flotte faciliteter ikke alene at spille kamp på men også at være i til daglig. Det bør løfte os en del. Og det, at der er en god stemning omkring det i byen blandt fans, sponsorer og journalister, gør at det hele får lidt mere kolorit, og det glæder vi os til at arbejde i, siger Peter Sørensen.

Dybde i truppen

Silkeborg har op til denne sæson sagt farvel til blandt andre Emil Scheel og Nicklas Helenius, der er taget til henholdsvis Sønderjyske og OB.

Sommerpausen har dog også budt på en hel del tilgange til Silkeborg. Klubben har blandt andet sikret sig spillere som Gustaf Nilsson og Casper Sloth. 

 

Hos trænerteamet er det også med stor tilfredshed, der bliver kigget ned over holdkortet før denne sæson.

- Det ser godt ud. Vi har mange friske spillere, og vi har mange alternativer til de enkelte positioner. Det, at det er svært at stille holdet, er jo et godt tegn.

Silkeborg IF spiller deres første kamp i sæsonen på søndag i Lyngby.