På mandag åbner stadion: Kommer det hele mon til at virke?

Der venter et brag af en fest, når JYSK Park indvies på mandag. 10.000 tilskuere er lig med udsolgt til Superligakampen mellem Silkeborg IF og AGF

Silkeborg IF fik lov at spille sæsonens to første kampe på udebane, så klubbens nye stadion, JYSK Park, kunne blive helt klar til premieren. 

Nu er dagen næsten oprunden, på mandag kommer AGF på besøg, og allerede i sidste uge kunne Silkeborg IF melde fuldstændigt udsolgt til opgøret.

- Vi glæder os til at se et fyldt stadion, det har vi ikke haft i Silkeborg i mange år. Jeg glæder mig også til noget, man ikke kan måle sig til; hvordan bliver lydbilledet herinde, når vi får samlet så mange mennesker? lyder det fra klubbens direktør, Kent Madsen, i et længere interview med Nick Horup fra grønsværen på JYSK Park.

Kom med indenfor på det nye stadion her!

Efter halvandet års byggeri er der selvsagt en vis portion spænding hos direktøren frem mod den store åbningsfest på mandag.

- Lige nu er vi først og fremmest rigtig spændte. For én ting er, at vi tror det hele virker. Men 10.000 mennesker på mandag er helt fantastisk, så vi belastningsprøver det nye anlæg 100 procent. Vi har lidt sommerfugle i maven men også enormt store forventninger.

Hidtil har stadionprojektørerne for eksempel kun været tændt i tre timer ad gangen, men torsdag lod de dem være tændt meget længere, for at sikre sig, at de ikke pludselig slukker under mandagens Superliga-kamp.

Det splinternye stadion har et samlet prisskilt på omkring 150 millioner kroner. Silkeborg IF Invest har, med hjælp fra erhvervslivet i og omkring Silkeborg, lagt de 90 millioner, mens kommunen betaler de resterende 60.

Kunstgræs møder hård kritik

Mens mange aspekter af det nye stadion er blevet rost til skyerne, så har en af de væsentligste dele fået en hård medfart i hele fodbolddanmark. Underlaget, som fodboldkampene skal spilles på, er nemlig kunstgræs. 

Det underlag findes også i FC Nordsjælland, hvor banen de seneste sæsoner er blevet kåret til Superligaens dårligste. 

- Vi skal spille forårets første hjemmekamp cirka den 10. februar. Og den dag ser vores bane akkurat lige så fin ud, som den gør her i dag i juli måned. 

- Og det, der er tricket med kunstgræs, er, at man kan udvide brugen af stadion ganske betydeligt. Vores gode kolleger ovre i Farum (hos FC Nordsjælland, red.), de afviklede sidste år op mod 200 fodboldkampe på deres stadion. Det betyder, at der er ganske mange andre end bare Superligaholdet, der kommer ind og spiller her, siger Kent Madsen.

I afspilleren øverst på siden kan du se hele interviewet med Kent Madsen, hvor Nick Horup og klubdirektøren også kommer ind på rygeforbud, økonomien og sportslige forhåbninger.

12f65654-7240-4ef8-8000-1f0e5cd02ae7

Her er vores kort på hånden i den danske teststrategi

20200204-233208-L-1920x899we

Kunder raser: Har ikke fået penge retur for aflyst koncert

lystrup spejdergruppe

play Slut med online-møder: Nu glæder de sig til sammenhold og lugten af røg

Morten Østergaard

Exit overrasker ikke baglandet: - Krænkelsessager har sat et stort præg på Radikale Venstre

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.

IMG_3125

play Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud på rockeradresser