Nyt stadion: Snart ikke brug for skraldespande i bruseren

Fundamentet er støbt, og udformningen af Silkeborg IFs stadion er til at ane

03:17

I Silkeborg har det gamle stadion med den berømte alpehytte husende omklædningsrummene været byens fodboldcentrum i over 90 år. Efter sommerferien næste år står et nyt stadion efter planen klar, og så kommer der helt andre og mere moderne faciliteter.

- Det bliver en lukket arena, så der kommer også super gode forhold for dem, der kommer udefra, fortæller direktør for Silkeborg IF, Kent Madsen.

01:13

Her kan du se et indslag fra Silkeborg-spillernes første træning efter sommerferien.

Luk video

Især udebaneafsnittet på det nuværende Silkeborg Stadion er nemlig berygtet for sin ringe standard, og generelt bærer omgivelser uden for kridtstregerne præg af, at det er et gammelt fodboldstadion.

Plads til 10.000
- I bruserne står der tre røde affaldscontainere, og efter en kamp fylder vi dem med is og laver et isbad, som spillerne hopper i for at restituere hurtigere. Spillerne bliver simpelthen smidt op i skraldespandene, forklarer Kent Madsen.

Det slipper de så for på det nye stadion, der kommer til at kunne rumme 10.000 tilskuere og får som det kun andet superligastadion i Danmark en kunstgræsbane.

- I en by som vores bliver der nok sjældent udsolgt på sådan et stadion, men vores håb er at ligge på plus 5000, siger direktøren.

Det nye stadion kommer til at ligge fire km fra det nuværende.

Du kan se mere til byggeriet i indslaget øverst på siden. Her kan du også høre fra byggelederen og arkitekten på det nye stadion.