Grønsvær og stadionlys: Her er resterne af Mascot Park nu

Tidligere på året blev Mascot Park sat på auktion. Nu har alt fra stadiongræs til lamperne fra lysmaster fundet nyt hjem

02:02

Silkeborg IF fik før denne sæson nyt stadion, og dermed var det et farvel til det gamle og traditionsrige Mascot Park.

Derfor blev forskellige ting fra det gamle stadion udbudt på auktion, og alt fra tilskuersæder til stadionlamper kunne købes af fans, der ville have et minde om stadion. 

En af dem var Ulla Myrhøj. Hun købte et stykke af det allerhelligste på stadion, nemlig græstæppet. Det har nu fået en plads i hendes baghave.

- Det er jo et helt specielt stykke græs.  Nogle vil nok sige, at det ligner det andet græs rimelig meget, men det stykke, som er indhegnet, er fra Mascot Park, siger Ulla Myrhøj. 

02:20

VIDEO: Vi snakkede med Ulla Myrhøj, da auktionen stadig var i gang. Se mere her. Video: Claus Fisker - Scanpix / TV2 ØSTJYLLAND

Luk video

Ulla er kommet på stadion hele sit liv, og det var derfor kun naturligt, at hun skulle have et minde med fra Mascot Park.

- Det gamle stadion har jeg fulgt de seneste 50 år. Jeg har tilbragt om ikke det halve liv, så i hvert fald en stor del af livet derude, så der er så mange minder, siger Ulla Myrhøj.

Stadionlys bliver til loftlys

Det var dog ikke alle, der købte på auktionen for at få et minde. Lise Bender og hendes mand Thomas købte alle 144 lamper fra lysmasterne på stadion, og de bliver nu lavet om.

Læs også DKs mest loyale fodboldspiller: Tager helt fra Aarhus til Læsø

- Thomas kravlede op i masten og pillede lamperne ned, og jeg tog imod dem, da de kom ned og kørte dem ud til mine svigerforældre, siger Lise Bender.

De skal laves om til lamper, der kan hænge i loftet. Salget går forrygende, der er kun 14 tilbage, der ikke er solgt. 

Mascot Park er snart fortid i Silkeborg. Herunder kan du se, hvordan det så ud, da tribunetaget blev sprængt af:

00:33

Video: Kingo Karlsen

Luk video