Fredag falder der dom: Bliver SIF-træner dømt for vold?

Fodbold med Horup giver dig her overblikket over retssagen mod Peter Sørensen, der er tiltalt for vold mod sin fraseparerede kone

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Den 9. november 2016 kom det frem, at cheftræneren for Silkeborg IF's Superligahold, Peter Sørensen, er tiltalt for vold mod sin fraseparerede kone. Det oplyste klubben i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Samtidig gjorde klubbens direktør, Kent Madsen, det klart, at Peter Sørensen ville blive siddende i trænersædet, indtil der falder dom i sagen.

Læs også Silkeborg-boss: Træner bliver på posten trods voldssag

- Peter har over for os forklaret, at han er uskyldig, og vi har det sådan - som det jo er - at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, sagde Kent Madsen i den forbindelse. 

Peter Sørensen var selv med det samme ude og afvise alle anklager om vold. 

Jeg har måske været en idiot - men jeg er ikke voldsmand...

Peter Sørensen

- Jeg ser frem til at blive renset i retten, for jeg har ikke gjort noget strafbart. Jeg har ikke lyst til at kaste med mudder mod min ekskone. Men jeg er meget ked af, at skilsmissesagen er blevet bragt ind i offentligheden på den her måde, lød det fra Peter Sørensen. 

Senere blev retssagen berammet til den 24. februar 2017.

28:13

VIDEO: Halvanden uge inden det kom frem, at Peter Sørensen var tiltalt for vold, lavede Nick Horup et længere interview med Peter Sørensen, hvor de blandt andre kom ind på cheftrænerens image.

Luk video

Den 14. december 2016 kunne TV 2 ØSTJYLLAND afsløre de punkter, Peter Sørensen var blevet tiltalt for. I anklageskriftet, som redaktionen havde fået aktindsigt i, fremgik det at den 44-årige fodboldtræner er tiltalt for to overtrædelser af straffelovens § 244, den såkaldt "milde voldsparagraf".

Det er Peter Sørensen tiltalt for

Forhold 1: Straffelovens § 244, vold.
8. august 2014 skulle Peter Sørensen have skubbet kraftigt til sin kone, mens hun holdt parrets dengang ni måneder gamle datter. Episoden skulle have fundet sted i parrets hjem i Aarhus.
Ekskonen skulle ifølge anklageskriftet være faldet bagover i et sofabord, ned på sofaen og derfra ned på gulvet. Efterfølgende skulle Peter Sørensen have trukket moren og barnet ind i soveværelset, hvor han kastede dem på sengen. 

Forhold 2: Straffelovens § 244, vold. 
Det andet punkt i anklageskriftet handler om en episode i et kolonihavehus i Højbjerg mellem den 1. og 2. august 2015. Her skulle Peter Sørensen have taget hårdt fat i sin daværende kones arm så hun væltede og efterfølgende trukket hende adskillige meter over grus og fliser.

Den 24. februar 2017 var det en tydeligt påvirket Peter Sørensen, der mødte op ved retten i Aarhus.

Tilhørerpladserne i retslokalet var alle fyldt op. Siden hele sagen kom frem i offentlighedens søgelys, havde den fået massiv mediedækning. Derfor var der adskillige lokale og nationale medier til stede.

Silkeborg IF's bestyrelsesformand, Henrik Lyhne, og klubbens direktør, Kent Madsen, var ligeledes mødt op for at vise deres støtte til kollegaen. Også tidligere Silkeborg IF-træner og AGF-assistent Jesper Sørensen var blandt tilhørerne.

Jeg har råbt højt, jeg har slået hårdt i bordet, jeg har verfet en stol over i et hjørne. Men jeg har ikke været voldelig.

Peter Sørensen

Peter Sørensen nægtede helt fra begyndelsen af retssagen at han skulle have været voldelig over for sin daværende hustru og parrets datter. 

Striden mellem de to skyldtes, ifølge cheftræneren, at hans kone ikke kunne acceptere, at han gerne ville bevare kontakten til sine to teenagedrenge fra et tidligere forhold. 

Han kunne være meget voldsom verbalt. Og hvis jeg ville flytte mig og gå, tog han hårdt fat i mig eller hev mig tilbage.

Peter Sørensens eksone

Da ekskonen skulle vidne, blev Peter Sørensen ført ind i et tilstødende lokale, hvor han kunne lytte til hendes forklaring. Det var ekskonen der igennem sin advokat havde bedt om, at fodboldtræneren ikke ville være tilstede, mens hun afgav forklaring, fordi hun var bange for ham.

Ét vidne støttede anklage - et andet gjorde ikke

Under retssagen blev yderligere to vidner afhørt. En af dem, var en kvindelig bekendt af ekskonen, som var til stede på tidspunktet for det andet forhold i anklageskriftet, hvor Peter Sørensen skulle have trukket sin daværende kone i armen hen over grus og fliser. Vidnet erindrer dog ikke at have set en voldshandling. Hun oplevede det som et voldsomt skænderi mellem Peter Sørensen og ekskonen. 

Det andet vidne, også en kvinde, var en bekendt af både ekskonen og Peter Sørensen. Hun var til stede ved begge de forhold, som anklageskriftet går på. 

Læs også Vidne støtter kvindes voldsanklage mod cheftræner

- Han skubber og rammer barnet, så barnet og ekskonen vælter bagover ned i sofaen, og derefter ned på gulvet, forklarede vidnet.

Det var oprindeligt meningen, at der ville falde dom i sagen allerede den 24. februar, men da vidneafhøringerne trak ud i mere end to timer længere end den fastsatte tid, blev det besluttet at retssagen ville blive genoptaget den. 7. april 2017.

Fodbold med Horup livebloggede fra hele retssagen. Du kan læse hvordan det hele forløb lige her.

01:01

VIDEO: Det var en berørt Peter Sørensen, der udtalte sig til Nick Horup efter det første retsmøde den 24. februar.

Luk video

Den 21. marts 2017 var Silkeborg IF-spilleren Simon Jakobsen blandt gæsterne i debatprogrammet Fodbold med Horup. Her blev han spurgt ind til, hvordan hele sagen har påvirket spillertruppen.

Det påvirker os ikke voldsomt meget. Helt ærligt. Peter har tacklet situationen meget, meget, meget professionelt.

Simon Jakobsen, Silkeborg IF-spiller

- Han har virkelig formået at skille et meget turbulent privatliv nu her ad fra sin professionelle karriere som manager for os, fortalte han.

I truppen var det heller ikke et tema at prøve at skjule sagen.

- Det er jo ikke en sag, vi kan gå og gemme på, når først den er ude. Og der fortalte han helt åbent om det og var selvfølgelig meget berørt af det. Og så gemte han den ellers lidt væk, udover når han en gang imellem opdaterede os på, at nu er der sket det og det. Ellers var der ingenting, siger Simon Jakobsen. 

03:06

Se hele snakken om retssagen fra "Fodbold med Horup" den 21. marts, hvor Simon Jakobsen fortalte om, hvordan hele sagen har påvirket spillertruppen.

Luk video

Fredag den 7. april 2017 falder der dom i sagen. Her skal man først igennem den afsluttende procedure og dokumentation fra både senioranklager Sine Cully og forsvarer Michael Juul Eriksen. Retssagen begynder klokken 9:30 og det forventes, at der falder dom inden klokken 13:30.

Peter Sørensen udtalte efter det første retsmøde, at han vil anke på stedet, hvis han bliver dømt skyldig i vold.

Fodbold med Horup er til stede under hele retssagen, hvor vi igen liveblogger med løbende opdateringer inde fra retslokalet. Umiddelbart efter der er afsagt dom vil Nick Horup gå live på Fodbold med Horups Facebook-side med sin vudering af, hvilke sportslige konsekvenser, sagen får, ligesom han vil forsøge at indhente kommentarer fra både Peter Sørensen, bestyrelsesformand i Silkeborg IF, Henrik Lyhne, og klubbens direktør, Kent Madsen.

Peter Sørensens blå bog

Peter Østergaard Sørensen
Født i Silkeborg den 24. marts 1973 (44 år)

Karriere som fodboldspiller:
1991–1995 Silkeborg IF
1996–1997 FC Groningen (Holland)
1997–2000 Silkeborg IF
2000–2002 Malmö FF (Sverige) 
2003–2005 Ham-Kam (Norge)
--------------------------------------------------
1991–1993 Danmark U19 (4 kampe)
1993–1995 Danmark U21 (19 kampe)

Karriere som fodboldtræner:
2004–2005 Ham-Kam (assistent)
2006–2008 Vejle BK (assistent)
2009–2010 FC Fredericia
2010–2014 AGF
2014 Ham-Kam
2015 FC Fredericia
2015- nu Silkeborg IF