Færrest tror på mesterskab til Horsens og Silkeborg

Danskerne sætter i øjeblikket penge på deres favoritter til Superligaen, som går i gang på fredag, men ikke mange tror på Horsens og Silkeborg

Foto: Henning Bagger - Scanpix

 De to østjyske oprykkerhold fra sidste sæson, AC Horsens og Silkeborg IF, overlevede begge deres første sæson tilbage i landets bedste række.

I weekenden starter sæson nummer to i Superligaen for klubberne, der begge sidste år endte i nedrykningsspillet, hvor Silkeborg IF endte på førstepladsen i deres pulje. Horsens måtte derimod kæmpe en hård kamp for at sikre sig overlevelse.

Ikke mange danskere tror på, at Bo Henriksen har en guldmedalje om halsen, når Superliga-sæsonen er slut Foto: Henning Bagger - Scanpix

Først da to play-off kampe mod oprykningskandidaterne fra Vendsyssel var veloverstået, kunne Bo Henriksen og de gule tropper ånde lettet op. 

Skulle man i denne sæson sidde i Silkeborg eller Horsens med en tro på en placering i toppen af tabellen eller måske ligefrem som danske mestre, så er man en af de få. For de to østjyske mandskaber er faktisk dem færrest folk har spillet på som danske mestre.

- Med odds 300 på Silkeborg og 400 på Horsens, så har vi ikke den store tiltro til, at nogen af de to hold løber med guldet. Det er der heller ikke mange Oddset-spillere, der tror på. Faktisk er det de to hold, der er færrest, der har spillet på som danske mestre, siger oddsansvarlig hos Danske Spil Peter Emmike Rasmussen. 

Randers og AGF i top 6?

De to andre østjyske klubber, Randers og AGF, trækker mere opmærksomhed fra danskerne. Men heller ikke her skal man regne med guld. 

Til gengæld tror Peter Emmike Rasmussen, at de to klubber kommer til at være med i kampen om top 6 i år.

- Det bliver et spørgsmål om marginaler, for både F.C. Nordsjælland, OB, Randers, AaB, AGF og Lyngby kommer alle til at kæmpe om top 6. Med de individuelle kvaliteter, tilgangene bringer med sig, så kan top 6 placeringen sagtens falde ud til AGFs fordel til odds 2,30,” siger Peter Emmike Rasmussen.

FCK er ikke danskerne favorit

FC København er regerende danske mestre efter en yderst dominerende sæson i Superligaen for de hvidblusede københavnere. 

Men på trods af det, så er det rivalerne fra Brøndby IF, som flest danskere tror på i år. Hos Oddset ser man dog alligevel de danske mestre som favorit.

- Vi tror først og fremmest på, at FC København vinder, men Brøndby har en fin mulighed for at udfordre FCK, der har mistet en del bærende kræfter. Får Brøndby styr på midtbanen og fortsætter de positive takter fra sidste sæson, så kan de udfordre københavnerne, siger Peter Emmike Rasmussen.