Ensomt at være chef: Assistent-træneren betyder meget

Når man er Superliga-træner, er der brug for at have en højre hånd, som man kan sparre med og som kan tage byrderne når tingene koger

02:57

De ses ofte mere end de ser deres respektive familie. Cheftræneren og assistenttræneren kører et uhyre vigtigt parløb i enhver fodboldklub.

- Det at være cheftræner er et meget ensomt job, og du står meget alene. Så hvis ikke du har nogen, du kan læne dig op ad og snakke fortroligt med, så er det en rigtig svær verden at navigere i, fortæller AGF-træner Glen Riddersholm om betydningen af at have en assistent ved sin side.

09:24

Glen Riddersholm forklarer her om sit forhold til Lars Friis og om, hvordan en cheftræner og assistenttræner ikke skal være enige om alt.

Luk video

- Hvis du skal have en god assistenttræner, så er min erfaring - fordi jeg selv har prøvet det job, at du som chef skal give noget ansvar fra dig. For hvis ikke der er medejerskab og assistenten ikke har mulighed for at sit eget præg, så er det et af de mest døssyge jobs, der findes i den her branche.

i Silkeborg er manager Peter Sørensen og assistenttræner Peder Knudsen ikke blot kollegaer, men også gode venner. 

Læs også Chefernes højre hånd: Er trænerjobbet næste skridt?

De spillede sammen på det DM-vindende Silkeborg-hold i 1994 og kører nu parløb på sidelinjen i samme klub.

- Peder er dygtig til en hel masse ting som jeg hverken er god til eller har stor trang til at bevæge mig ind i. Peder sørger for, at jeg hele tiden holdes fri for alle de her logistiske udfordringer som konstant er, især i en lille organisation som vores.

Læs også Sloth efter to år ude i kulden: Det begyndte at se svært ud

Noget der har givet ro på hos Peter Sørensen er det faktum, at hans assistent ikke nødvendigvis går med drømme om at blive cheftræner. For der er stor forskel på de to titler.

- En assistenttræner har efter min mening et helt andet job. Nemlig et job som ikke har særlig meget med presse og journalister at gøre, og heller ikke så meget med de afgørende beslutninger at gøre. 

06:27

Hør hele interviewet med Peter Sørensen, hvor han fortæller om forholdet til Peder Knudsen og hvad en assistenttræner betyder i en fodboldklub.

Luk video

- Til gengæld er der en hel masse led, som ligger under den position, som er helt afgørende for, at cheftræneren kan levere et ordentligt stykke arbejde, fortæller Peter Sørensen.

Du kan se hele tirsdagens udgave af Fodbold med Horup herunder, hvor Nick Horup havde besøg af tre assistenttrænere og en chefscout.