Dommerbrøler: Silkeborg IF skal spille pokalkamp om

Fodboldens Disciplinærinstans har besluttet, at Silkeborgs pokalkamp skal spilles om, fordi den blev afgjort i en forkert afviklet straffesparkskonkurrence

Ibrahim Moro og resten af SIF-truppen skal en tur til Hellerup for at spille en ny pokalkamp mod HIK. Arkivfoto. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Pokalkampen mellem HIK og Silkeborg IF skal spilles om, da straffesparkskonkurrencen blev afviklet forkert. Det oplyser Fodboldens Disciplinærinstans. 

Læs også Protest efter pokaldrama: Straffespark afviklet forkert

Silkeborg IF gik ellers videre i DBU Pokalen efter en sejr på udebane i Nordsjælland mod HIK.

Kampen blev afgjort i straffesparkskonkurrencen, som i øvrigt udmærkede sig ved at køre efter et nyt sparkesystem, så HIK startede med at sparke en, så sparkede Silkeborg to, og så sparkede HIK to igen og så fremdeles. 

Læs også Kæmpe rutsjebanetur da Silkeborg IF gik videre i Pokalen

Begge hold lagde ud med at brænde et spark hver, men derefter var Silkeborg-skytterne sikre, og til sidst kunne Casper Sloth sende det afgørende spark i kassen.

HIK nedlagde protest

Silkeborg trak sig altså sejrrigt ud af affæren, men efter kampen nedlagde HIK en protest, og tirsdag gav Fodboldens Disciplinærinstans 2. divisionsklubben medhold.

Til stor forundring for Silkeborg IF's direktør, Kent Madsen.

- Det er vi egentlig overraskede over. Vi synes ikke, at den forkerte afvikling havde sportslig inflydelse på udfaldet af kampen. Det var lige for begge parter, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Silkeborg-direktør Kent Madsen er overrasket over beslutningen om, at pokalkampen mod HIK skal spilles om.

Silkeborg har nu syv dage til at appellere afgørelsen.  

- Nu snakker vi med vores manager (Peter Sørensen, red.) om det, og så vil jeg næsten tro, vi træffer beslutningen senere i dag.

Kent Madsen glæder sig dog over, at det er hele kampen der skal spilles om, frem for at Silkeborg atter skal tage den lange vej til Hellerup blot for at afvikle straffesparkskonkurrencen igen.

- Når det nu endelig skulle være, så er det rigtigt at spille hele kampen om. Så ud af tre mulige scenarie – så er det vel medium. Worst case ville have været at vi kun skulle sparke straffe, siger Kent Madsen.

Den ekstra kamp passer kommer dog ikke ligefrem belejligt for de rødklædte østjyder. Forrige rundes kamp mod Kjellerup måtte udskydes på grund af massiv regn, og nu skal der altså også spilles endnu et opgør mod HIK.

- Det passer naturligvis dårligt. Det er et tæt program i forvejen, og vi råder jo over en smal trup.

02:05

Se her, hvad manager Peter Sørensen siger om udsigten til en ny pokalkamp mod HIK. 

Luk video