Det ligner et farvel til Silkeborg IF for Nicolaj Agger

Offensivspillerens kontrakt med Søholt-klubben udløber til sommer, og hverken ham selv og cheftræneren forventer en forlængelse

02:21

Nicolaj Agger var fast inventar i Silkeborg IF-truppen i sæsonens første 13 kampe. Men i en træningsøvelse i oktober rev han sit ledbånd over og sad derefter ude resten af året. 

I februar fik han så to korte indhop inden endnu en skade igen satte ham ud af spillet. Nu er han så tilbage, og er blevet skiftet ind i holdets seneste tre kampe. 

Læs også Silkeborg-kant ude resten af året: Trist meddelelse at få

- Det er svært, at når jeg endelig er klar igen, at jeg så får en skade til. En ankelskade slår lidt hårede mentalt. Men nu er jeg tilbage og kan begynde at spille igen uden alle de her smerter, og det er rart, fortæller han til Fodbold med Horup.

Det ligner et exit

Aggers kontrakt med Silkeborg udløber til sommer, og han forventer at karrieren fortsætter i en anden klub.

- Der er ikke noget, der tyder på, at jeg fortsætter i Silkeborg efter sæsonen. Jeg har haft nogle samtaler med Silkeborg, jeg har været glad for at være her, og de har været glade for at have mig. Men lige nu, er der ikke noget, der peger i retning af, at jeg fortsætter efter ferien, siger han.

Det er dog ikke ham selv, der har afvist et udspil fra Silkeborg IF - der er bare ikke kommet noget.

- Jeg ville da helt sikkert overveje det, hvis de kom med et tilbud. Men det har de ikke gjort endnu, og derfor har jeg også indstillet mig på, efter de samtaler vi har haft, at det slut her fra sommer af, fortæller Nicolaj Agger, der skiftede til Silkeborg i 2014 på en fri transfer fra Vejle. Han er i alt noteret for 80 kampe og 16 mål for Silkeborg IF's førstehold.

Den 28-årige offensivspiller kan ikke komme med et helt klart bud på, hvorfor kontrakten ikke bliver forlænget.

- Jeg har haft en skade det sidste stykke tid, men på den anden side har jeg alt i alt spillet rigtig mange kampe i de tre år, jeg har været her. Så det er svært for mig at sige, men jeg tror, det er sådan det bliver. Man skal aldrig sige aldrig, i fodboldverdenen kan alt ske, siger han og afslører, at han da også er begyndt at kigge på sine muligheder.

Manageren tror heller ikke på forlængelse

Peter Sørensen forventer heller ikke umiddelbart, at Nicolaj Agger er at finde i truppen efter sommerferien.

Agger siger, at som det ser ud nu, tyder det ikke på han forlænger. Er det også sådan, det ser ud fra din stol?

- Ja, det er det jo nok, for vi har vendt og drejet tingene. Agger har været en hel del ude, og jeg har ikke været sikker på, at det rigtige er at forlænge med ham endnu, lyder svaret. 

01:18

Hør Peter Sørensen fortælle om Nicolaj Aggers situation her,

Luk video

Peter Sørensen understreger. at før klubben ved hvor den skal spille i næste sæson, er han påpasselig med pengeforbruget. Men der er samtidig en grund til, at de spillere der har kontrakt udløb, ikke er blevet tilbudt en forlængelse.

- Det er klart, at når vi ikke har tilbudt de her tre-fire spillere en kontraktforlængelse endnu, så er det fordi, vi er usikre på det. Og på den måde har der været åbenhed i vores samtaler, og selvfølgelig også ærgrelse hos de spillere, der gerne ville blive her, hvor jeg ikke kunne leve op til deres forhåbninger.

Udover Agger, er fremtiden også uvis for Andreas Albers, Jens Rinke og januarindkøbet Rubio Rubin, der alle står uden kontrakt til sommer. 

04:21

Hør hele interviewet med Nicolaj Agger her, hvor han også fortæller om at klare sig igennem en sæson med to hårde skader.

Luk video