DBU kan se frem til SIF-appel i sagen om straffebrøler

Silkeborg IF har tænkt sig at appellere beslutningen fra Fodboldens Disciplinærinstans om, at pokalkampen mod HIK skal ud i omkamp

Foto: Henning Bagger (Scanpix)

Dagen efter kampen, der blev spillet den 11. oktober, valgte HIK at indgive protest over afviklingen af straffesparkskonkurrencen, med krav om, at kampen skulle spilles om. Den protest gav Fodboldens Disciplinærinstans i tirsdags sjællænderne medhold i. 

Efterfølgende har Silkeborg IF ifølge reglerne syv dage til at appelere afgørelsen, og det har klubben nu tænkt sig at gøre. 

Læs også Dommerbrøler: Silkeborg IF skal spille pokalkamp om

- Vi forventer at anke afgørelsen en af de nærmeste dage, da vi mener afgørelsen er forkert og uretfærdig, skriver Silkeborg IF's kommunikationschef Niels Frydenlund i en sms.

Tredjerundekampen i DBU's pokalturering mellem Hellerup IK og Silkeborg IF har trukket langt flere overskrifter, end den slags kampe normalt gør.

Efter uafgjort i både den ordinære og forlængede spilletid skulle kampen afgøres med en straffesparkskonkurrence. Her valgte kampens dommer, Peter Munch Larsen, imidlertid at den skulle afvikles efter et nyt format, der dog endnu ikke er blevet indført i Danmark.

Normalt sparker holdene skiftevis efter en såkaldt ABAB-model, men bl.a. i England tester man i visse turneringer i denne sæson en ny model, der skal mindske fordelene ved at sparke først, kaldet ABBA-modellen.

Efter det første spark, sparker det andet hold to spark, og sådan fortsætter det med to spark ad gangen, indtil en vinder findes.

Den model er dog ikke blevet indført i de danske turneringer, hvorfor straffesparkskonkurrencen altså ikke blev afviklet korrekt.