'Bødlen fra Tbilisi': Jeg er back in business

Mate Vatsadze har genfundet glæden både på og uden for banen efter et par hårde år med skader og meget begrænset spilletid

Tre mål i Superligaen og to i pokalturneringen er indtil videre udbyttet af Mate Vatsadzes ophold i Silkeborg IF, der senest scorede til 2-2 i fredagskampen hjemme mod Horsens.

Det er to år siden, at den georgiske frontløber sidst har haft succes på fodboldbanen. Da Glen Riddersholm overtog AGF-roret fra Morten Wieghorst røg Vatsadze ud i kulden og efter 2015/16-sæsonen skiftede han til barndomsklubben Lokomotiv Tbilisi, men det ophold blev heller ingen succes.

I januar hentede Viborg ham så som tilføjelse til angrebet, men efterveer fra en skade samt manglende form gjorde tiden i de grøn- og hvidstribede trøjer til endnu et ulykkeligt eventyr.

quote Jeg havde en masse chancer, men jeg brændte det hele. Og så mister man både troen på sig selv, og træneren mister troen på en.

Mate Vatsadze, Silkeborg IF

- Det var virkelig hårdt. Det må jeg sige. Det var virkelig hårdt for mig. Min kone var gravid med vores første barn. Jeg var en smule forvirret og stresset. Jeg fokuserede mere på familien end på fodbolden, fortæller Mate Vatsadze om tiden i Viborg.

- I begyndelsen var jeg skuffet over min egen præstation. De vidste det hele, inden jeg blev skadet, og jeg var ærlig omkring det hele. Men de sagde, at de havde brug for mig, for der var problemer i angrebet, og de sagde, jeg ville blive en stærk angriber for dem.

Mistede troen og tilliden

- Jeg fortalte dem ærligt, at jeg ikke var i god form, og jeg havde brug for tid. De sagde, de havde tiden. I begyndelsen efter jeg kom tilbage havde jeg en masse chancer, men jeg brændte det hele. Og så mister man både troen på sig selv og træneren mister troen på en.

I Silkeborg er Vatsadze både blevet genforenet med Peter Sørensen samt flere spillere han kender fra tiden i AGF. Det har hjulpet på humøret, og samtidig har han fået succes på banen. Udover målene er han flere gange blevet rost for sin indsats.

- Nu er alting godt. Min datter har det godt, Jeg har en lykkelig familie, og mentalt er alt også godt. Jeg er back in business, lyder det med et smil fra 'Bødlen fra Tbilisi' som Vatsadze blev døbt under sit ophold i Aarhus.

Kontraktudløb til nytår

Oplevelserne i Tbilisi og Viborg har dog styrket den 28-årige angriber.

- Jeg lærte en masse. Nu er det tid til at komme tilbage og score flere mål. Der er fem kampe tilbage, og så må vi se, hvad der sker derefter.

Vatsadze blev hentet til Silkeborg som en gardering til angrebet. Brasilianeren Alex var blevet hentet til klubben som det store håb, men til sin første træning overrev han sit korsbånd, og så hentede Peter Sørensen sin tidligere angriber til klubben på en kort kontrakt, der udløber, når 2017 bliver til 2018. 

Hør Peter Sørensen sætte ord på Vatsadzes præstationer i Silkeborg, og hvordan mulighederne for en kontraktforlængelse ser ud.

- Vi har ikke snakket endnu. Jeg ved det ikke. Min agent arbejder på at finde løsninger i andre klubber. Det er ikke mit arbejde, jeg fokuserer bare på de sidste kampe her, og så må vi se, hvordan det går.

Gensyn med Aarhus

På den anden side af landskampspausen skal Mate Vatsadze og holdkammeraterne til Ceres Park, hvor flere af Silkeborg-spillerne har haft deres hjemmebane. Og Aarhus betyder stadig meget for den georgiske angriber.

- Når jeg går rundt i Aarhus, er der stadigvæk fans, der kommer hen og spørger ind til mit liv og siger tak for alt. Det betyder meget for mig. Jeg respekterer mine fans, uanset om de er i Aarhus eller Georgien.

AGF og Silkeborg tørner sammen lørdag den 18. november klokken 16:00.

Malling kirke

play Nu er dræbte Freyja bisat

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

image5

En person fundet død i villakvarter i Silkeborg

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retssagen

corona

liveblog COVID-19 LIVE: Antallet af coronasmittede overstiger 600

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen