Life coach: - Sådan giver du dig selv og dit barn selvværd

Hvis man gerne vil have børn med højt selvværd, giver det måske god mening at se indad. Hvis man taler grim om sig selv, kan det nemlig smitte af

Selvom støtter sine børn og bekræfter dem i, at de er gode nok, som de er, så kan man faktisk være skyld i, at de får dårligt selvværd alligevel. Sådan lyder beskeden fra Jette Siim, der er sexolog og life coach.

- Hvis man har en mor, som gerne vil støtte sit barn og siger, at man ikke behøver at være slank eller at være den dygtigste i skolen. Men når datteren kigger på mor og kan se, at hun konstant er på slankekur og tager ekstra vagter på arbejdet, så har det ikke troværdighed, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Flere østjyske kvinder fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at deres mødre bruger nedladende udtryk om sig selv. 

quote Jo bedre du bliver til at være bevidst om sig selv, jo bedre bliver du til at se, hvad dit barns behov er, og hvordan dit barn udtrykker sig.

Jette Siim, sexolog og life coach

"Hun kalder sig selv for 'Banan Face'”, ”Hvis jeg finder en flot top, vil hun ikke have den, fordi hun synes, hendes arme hænger", ”Hun synes, hun bliver oppustet af gluten”.

Og når man taler sådan om sig selv, kan det efterlade dybe spor hos ens børn. 

- Datteren lærer af sin mor, så hvis hun taler dårligt om sig selv, så vil datteren se det som om, der er en rigtig og en fokert måde at se ud på, siger Charlotte Diamand, der er psykolog.

Østjyske kvinder føler sig hæmmet af deres syn på dem selv

33% går ikke på stranden eller i svømmehallen

24% føler sig hæmmet ift. seksuelt samvær

21% går ikke i bad efter træning

19% fravælger fester og byture

16% føler kroppen hæmmer dem i at starte til idræt

13% føler at kroppen hæmmer dem ift. at indgå i et parforhold

KILDE: Epinion for TV2 ØSTJYLLAND
Sådan er den lavet: Et repræsentativt udsnit af østjyske kvinder mellem 16 og 30 år – i alt 528 – har deltaget i undersøgelsen. Undersøgelsen er et statistisk øjebliksbillede af målgruppens stillingtagen.

Og vice versa

Men ligesom det kan have en negativ effekt på børnene at tale negativt om sig selv, så gør det modsatte sig også gældende.

Hvis man i stedet for at skælde sig selv ud er positiv og giver plads, kan børnene nemlig blive bedre til at kommunikere og udvikle sig selv.

- Jo bedre du bliver til at være bevidst om sig selv, jo bedre bliver du til at se, hvad dit barns behov er, og hvordan dit barn udtrykker sig. Det giver måske mulighed for at barnet begynder at udtrykke, hvor det har det, hvordan det tænker om sig selv, og hvordan det føler om sig selv, siger Jette Siim til TV2 ØSTJYLLAND.

200421 Magasin Optakt genåbning 17-18 VO

play Magasin åbner med selvrensende gelænder, corona-guider og klistermærker på gulvet

Mark Vilhelmsen

play Restauratør i center: Det er mere end almindeligt svært

IMG_6535

Brandvæsen advarer om brandfare i naturområder

IMG_2807

play Beslutning om solcellepark trækker i langdrag: - Det er en gyser

Madpakke færdig 1

play Politikere i kovending: Vil ikke tvinge ældre til at vælge bestemt madpakke

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Far risikerer forvarring: Anklaget for voldtægt og overgreb på datter

Dagens mest læste