Svindler på spil: Tømrer kimes ned af sure 'kunder'

En 'Sebastian Nielsen' har på kort tid snydt flere borgere for penge. Han udgiver sig for at arbejde hos en lokal virksomhed, men her har man aldrig set skyggen af ham.

Der udspiller sig en vaskeægte svindelsag på Samsø i øjeblikket. 

En fiktiv person, som kalder sig Sebastian Nielsen, har snydt adskillige borgere for penge ved at sælge iPhones, tablets og Playstations, som aldrig når frem. 

Tilbage står frustrerede borgere, som ikke kan få fat i personen efterfølgende. 

quote Jeg må bare fortælle dem, at han ikke arbejder her, og at de varer, de har betalt for, dem ser de nok ikke.

Flemming Skytt, medejer Samsø Tømrer Team

I et Facebook-opslag spørger en borger, om nogen kender manden, som har solgt vedkommende en Playstation, men altså aldrig sendt den. 

Det har affødt en længere debat i Samsø-gruppen på Facebook, hvor flere fortæller, at de kender til sager, der omhandler den samme person. 

Påstår at arbejde hos lokal virksomhed

Manden, som både påstår at arbejde og bo på Samsø, har også taget en lokal virksomhed som gidsel i sagen.

For på mandens Facebook-profil står der, han arbejder hos Samsø Tømrer Team, og det betyder adskillige opkald til virksomheden fra frustrerede borgere, som føler sig snydt.

- Han påstår at have arbejdet her i flere år, men han er altså aldrig mødt ind, siger Flemming Skytt, der er medejer af tømrervirksomheden, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har jævnligt folk i røret, som spørger efter Sebastian Nielsen, fordi de har betalt ham for en vare, de aldrig har fået. 

- Vi har selvfølgelig meddelt det til vores landbetjent, som desværre ikke mener, der er ret meget at gøre i den type sager, siger Flemming Skytt.

quote Folk kan gå ind på nettet og anmelde sagerne som bedrageri.

Puk Stender, landbetjent Samsø

Han ærgrer sig over, at den lokale virksomhed bliver nævnt i forbindelse med svindelsagerne, og han må skuffe dem, som ringer.

- Jeg må bare fortælle dem, at han ikke arbejder her, og at de varer, de har betalt for, dem ser de nok ikke, siger han. 

Billedet, som personen anvender på sin Facebook-profil, er desuden taget fra en anden virksomhed.

Landbetjent kender til sagen

Landbetjenten på Samsø, Puk Stender, kender godt til sagen, men forklarer, at den type sager lander hos en afdeling for økonomisk svindel hos politiet. 

Dermed er det ikke den lokale betjent, som behandler sagen i første omgang. 

- Men folk kan gå ind på nettet og anmelde sagerne som bedrageri, siger Puk Stender til TV2 ØSTJYLLAND. 

Hun fortæller desuden, at der er tale om en gammel sag, som nu altså er blusset op igen. 

Det fremgår også af Facebook-tråden på Samsø, at nogle kender til svindelsager, der går flere måneder tilbage, med hvem de mener er den samme fiktive person.