Hurtigfærgen sejler endelig - så meget tid sparer pendlere som Cecilia

De seneste seks år har Cecilia Andersen dagligt pendlet mellem Aarhus og Samsø. Nu er hurtigfærgen taget i brug, og det gør hverdagen lettere.

Hver eneste dag bruger Cecilia Andersen fire timer i transport for at komme på arbejde i Aarhus.

Hun bor nemlig i Agerup på Samsø, og indtil nu har hun været tvunget til at tage Samsø-færgen Prinsesse Isabella til Hou og efterfølgende kører fra Hou til Aarhus.

- Isabella er også behagelig at pendle med, men det er mere det, at man skal kombinere det med biltrafik til Aarhus, der gør det meget anstrengende, siger Cecilia Andersen, der underviser på VUC i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.

Men nu er der godt nyt for Cecilia Andersen og alle andre pendlere fra Samsø. Den spritnye hurtigfærge, Lilleøre, som skal sejle mellem Sælvig på Samsø og Dokk1 i Aarhus, er nemlig kommet i drift i dag.

- Jeg er superglad, og jeg har glædet mig fantastisk meget. Jeg forventer, at min dagligdag bliver så meget lettere, siger hun.

VIDEO: Tirsdag morgen klokken 06:30 sejlede Lilleøre sin første tur i rutefart.

”En stor dag”

Færgen sejlede sin jomfrutur med betalende passagerer i morges klokken 06:30, og Cecilia Andersen var naturligvis med ombord.

- Det er en stor dag. Jeg vidste, det ville blive godt, men det overgår mine forventninger, siger hun.

Blandt de 13 første passagerer på færgen var også tidligere udenrigsminister og partiformand, Anders Samuelsen. 

Anders Samuelsen var med på hurtigfærgens allerføste sejltur med passagerer.
Anders Samuelsen var med på hurtigfærgens allerføste sejltur med passagerer.

Han flyttede til Ballen på Samsø i marts sammen med sin søn og sin kæreste, og han forventer, at han får stor glæde af færgen, når han skal på arbejde i Aarhus.

- Det kommer til at betyde det, som det vil betyde for mange, som overvejer at flytte til Samsø – ligesom jeg har gjort med min familie - at det er realistisk at kombinere alt det fede ved Samsø med et godt arbejdsliv på fastlandet, siger Anders Samuelsen, der er CEO i UV Medico i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.

En uge forsinket

Sejladsen skulle egentlig have fundet sted mandag i sidste uge, men det blev ikke til noget, fordi færgen på dramatisk vis blev påsejlet af sin storesøster Prinsesse Isabella den 16. april i Sælvig Havn.

Påsejlingen gav Lilleøre nogle skader, som forsinkede ibrugtagningen. I dag var der dog ingen uheld, da færgen tog hul på sin rutefart, der går fra Samsø gennem Aarhus Bugten, forbi Tunø og til Dokk1 i Aarhus.

Færgedirektør hos Samsø Rederi, Carsten Kruse, er lettet over, at færgen nu endelig er i drift:

- Jeg synes simpelthen bare, det er dejligt, vi er kommet i gang nu. Det er en lettelse og en befrielse. Vi har ventet i et år på grund af corona, så det er så dejligt. Der er nogle ting, der skal justeres, men så længe vi starter med et højt niveau, er det godt, siger Carsten Kruse til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Turen begyndte i blæsevejr og småregn. Til gengæld får færgen varme ord med på turen fra Samsø-borgmester Marcel Meijer (S).

Der har før været indsat hurtigfærgeforbindelser mellem Samsø og Aarhus. Dengang mislykkedes projekterne, men nu er det noget helt andet, lyder det fra færgedirektøren:

- Det her er en nybygget hurtigfærge. Der er både afsat penge til driften og markedsføringen, siger han.

Stod imod blæst og regn

Hele jomfruturen igennem stod det på blæsevejr og regn, men det skræmte ikke passagererne.

- Da jeg vågnede tidligt i morges og hørte vinden ruske, tænkte jeg, det ville blive en hård start for færgen, men det er det jo ikke overhovedet. Det er meget udramatisk og en behagelig tur, siger Anders Samuelsen til TV2 ØSTJYLLAND.

På trods af regn og blæst er Cecilia Andersen også godt tilfreds med den første tur, og hun ser frem til at tage at sejle med den i hverdagen, når hun skal på arbejde i Aarhus.

- Det er let at tage færgen. Jeg har kunnet arbejde undervejs og talt med dem, jeg kender, så det er helt fantastisk, siger hun.

Fem facts om hurtigfærgen

Mest læste

Mere fra Samsø

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt