Fanget på kamera: 27-årig anholdt for hærværk på hjertestarter

En 27-årig mand blev anholdt og er nu sigtet for hærværk på en hjertestarter.

- Det er dumt at lave hærværk, når vi har kameraer over det hele.

Sådan lyder det fra direktør i Samsø Rederi Carsten Kruse efter anholdelsen af en 27-årig mand i rederiets ventesal på Sælvig Havn på Samsø.

Manden er nu sigtet for hærværk, oplyser Østjyllands Politi.

Det var overvågningsbilleder fra ventesalen sent søndag aften, der afslørede hærværket og gerningsmanden.

- Vi kunne se, at en mand rev vores hjertestarter ned i ventesalen. Og der er jo fuldt lys og fantastiske kamerabilleder af det, han foretog sig

- Han havde først forsøgt at komme ind på kontoret, men det kunne han ikke, for vi var jo gået hjem. Så rev han hjertestarteren ned, så den fløj henover gulvet, siger Carsten Kruse.

Overvågningsbillederne viste, at manden efterfølgende gik ud bag ved bygningen og rev i nogle hegn.

- Det kunne formentlig have gået ud over en potteplante, hvis det var det, der stod foran ham, siger færgedirektøren.

Efter hærværket blev opdaget, kiggede rederiets medarbejdere optagelserne igennem, hvor manden kunne identificeres.

- Og så sad han der sørme igen om morgen (mandag, red.), og så var det jo bare at ringe til politiet. Det var nemt for landbetjenten lige at komme ned og hapse ham, fortæller Carsten Kruse.

Manden er ikke tidligere kendt af rederiet som en besværlig gæst, og Carsten Kruse understreger da også, at langt de fleste passagerer på deres færger er helt uproblematiske.

- Vi har omkring 500.000 passagerer hvert år, og det er kun en lille, mikroskopisk del af dem, der ikke kan opføre sig ordentligt, siger Carsten Kruse.

Hjertestarteren er heldigvis i fin stand, og Samsø Rederi havde øens redningskorps nede på havnen for at sikre, at den stadig virker. Der er bestilt et nyt vægophæng, men ellers har hærværket ikke kostet rederiet noget.