Færgelinje slår passagerrekord

Samsølinjens færgerute mellem Kalundborg og Ballen på Samsø har sat rekord i 2021.

Der har aldrig været så mange passagerer og biler med Samsølinjens færgerute, der sejler fra Kalundborg til Ballen på Samsø, som der var sidste år.

Det oplyser rederiet Molslinjen i en pressemeddelelse. 

I løbet af sidste år havde færgeruten i alt 230.297 passagerer med sig. Færgen fragtede i samme periode 79.703 biler til øen fra Sjællands kyst fordelt over 2074 færgeafgange.

Det er rekordmange passagerer og biler.

Til sammenligning sejlede der 214.652 passagerer med færgen forrige år. Her var antallet af biler med Samsølinjen 71.680, og det var fordelt på 2036 færgeafgange.

Øger antallet af afgange

I løbet af 2022 forventer Molslinjen at øge antallet af færgeafgange fra Kalundborg til Ballen yderligere.

Antallet er endnu ikke fastlagt, men det vil cirka svare til stigningen af antal færgeafgange fra 2020-2021, oplyser Molslinjens kommunikationschef Jesper Maack til TV2 ØSTJYLLAND.

Derudover har færgens størrelse, corona og den kommende sommersæson også noget at sige, hvortil færgens sejlplaner løbende bliver planlagt ud fra det.   

Ny el-færge kan være på vej

Netop flere færgeafgange er noget, Molslinjen vil fortsætte med, såfremt rederiet på ny vinder udbuddet om færgeruten mellem Sjælland og Samsø fra 2025. 

Derudover foreslår Molslinjen, at ruterne til den tid skal sejles af en nybygget el-færge, der kommer til at sejle på hundrede procent grøn elektricitet. 

Hos Molslinjen ligger tegningerne af el-færgen allerede klar, og aftalen med værftet, der i så fald skulle bygge den, er også på plads, oplyser Molslinjens kommunikationschef. 

- Hvis det bliver os, der bliver trukket op af hatten, så er vi klar til at trykke på knappen, siger Jesper Maack.