Færgedirektør efter brand: Motoren skal skilles ad

Samsø Rederi venter på en godkendelse fra Søfartsstyrelsen, før færgen Prinsesse Isabella kan genindsættes efter en brand.

Det vides stadig ikke, hvad der lørdag morgen var skyld i en brand på en færge fra Samsø til Hou.

Det fortæller direktør for Samsø Rederi Lars Rieks til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi aner ikke noget om årsagen endnu. Der skal vi først have skilt motoren ad for at se, hvad der var årsagen til det. Det kommer først til at ske i næste uge, siger Lars Rieks.

OBS
Samsø Rederi meddeler, at færgen er sejlet fra Hou lørdag klokken 15:20. Dermed er det endt med en forsinkelse på knap seks timer.

Kort før færgen Prinsesse Isabella nåede i havn ved Hou lørdag morgen, gik der en alarm på skibet. Over højtaleranlægget blev det fortalt, at der var gået ild i en motor.

Efter kort tid var branden blevet slukket, og færgen kunne sejle i havn med ved hjælp af sine tre resterende motorer.

Men nu venter Samsø Rederi på tilladelse til at fortsætte. Den næste planlagte overfart efter branden var egentlig klokken 9:30, men i skrivende stund er der gået mere end tre timer, hvor færgen har ligget stille. Det betyder, at to afgange fra Hou og to fra Sælvig på Samsø stadig mangler.

Der har ifølge billeder, TV2 ØSTJYLLAND har modtaget, samlet sig en længere kø på vejen ned mod Hou Havn.
Der har ifølge billeder, TV2 ØSTJYLLAND har modtaget, samlet sig en længere kø på vejen ned mod Hou Havn. Foto: Øxenholt Foto

Det er Søfartsstyrelsen, der skal godkende, at færgen kan genindsættes på ruten, og det er det, der ventes på.

- Vi kan ikke sejle, før de har været her og sagt, at vi kan fortsætte, siger Lars Rieks, der oplyser, at Søfartsstyrelsen har sendt en medarbejder fra Odense.

Han kan ikke gisne om, hvor længe det vil tage, før Søfartsstyrelsen har godkendt færgen, så den kan fortsætte.

Lige meget hvad garanterer Lars Rieks, at Samsø Rederi bliver ved med at sejle, til alle er kommet over. Men altså ikke uden flere timers forsinkelse.