Én smittet elev sender hel efterskole hjem

Alle elever og medarbejdere på Samsø Efterskole er blevet hjemsendt, efter en elev er testet positiv for COVID-19.

Der er endnu ikke registreret nogle coronatilfælde hos beboerne på Samsø. Foto: Foto: Google Streetview

Smitten spreder sig i hele landet, og nu er den måske også kommet til Samsø.

Øens efterskole har således torsdag sendt alle elever og medarbejdere hjem, efter én elev er blevet testet positiv for coronavirus.

Læs også Rekordstort smittetal: 678 nye smittede

Viceforstander Rune Riis forklarer til TV2 ØSTJYLLAND, at skolen tirsdag morgen får besked om, at en af elevernes far er blevet testet positiv for corona, hvorfor de vælger at sende eleven hjem for at blive testet.

- Eleven kommer tilbage på skolen efter at have været hjemme på forlænget weekend, derfor sender vi ham med den første færge hjem for at blive testet. Testen har senere vist sig at være positiv, fortæller viceforstander, Samsø Efterskole, Rune Riis, til TV2 ØSTJYLLAND.

Fredag satte antallet af registrerede coronatilfælde med 678 nye tilfælde en ny kedelig rekord. Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Den pågældende elev nåede at være på skolen i 24 timer, inden han blev sendt hjem, og det er derfor, at skolen har besluttet at sende alle elever og medarbejdere hjem.

- Vi samler eleverne og fortæller, at de skal hjem for at blive testes, da de alle på en eller anden måde har haft nærkontakt. Det samme gælder for lærerne, siger han.

Tom skole og virtuel undervisning

Fredag formiddag er alle ansatte på efterskolen blevet testet, og de har brugt resten af dagen på at forberede virtuel undervisning.

- Når eleverne møder ind mandag morgen, så er det ikke på Samsø Efterskole, men i et virtuelt rum, hvor de bliver undervist i alle de boglige fag, fortæller viceforstanderen.

Læs også Louise vil ikke vaccineres mod COVID-19 - frygter bivirkninger

Mens de boglige fag bliver afviklet virtuelt, så har efterskolen aflyst alle de praktiske fag.

Den forløbelige status er, at det fortsat kun er den ene elev, der er testet positiv, og viceforstanderen venter nu på, at medarbejderne og eleverne får svar på deres test, før skolen vurderer, hvad der skal ske yderligere.

- Forhåbentlig får alle et svar med en negativ test, men hvis der er positive i blandt, så skal vi vurdere, hvad vi så skal gøre. Vi er nødt til at have en vis mængde elever tilbage, før vi kan genoptage undervisningen, siger han.

Fredag satte antallet af registrerede coronatilfælde med 678 nye tilfælde en ny kedelig rekord.

Der er endnu ikke registreret nogle coronatilfælde hos beboerne på Samsø.