Borgmester må ikke lukke plejehjem trods smittefare

Samsø har lige nu landets højeste smittetryk målt pr. indbygger. Derfor vil borgmesteren gerne lukke det lokale plejehjem, men det bestemmer Styrelsen for Patientsikkerhed.

I sidste uge steg smittetrykket voldsomt på Samsø, det lå højere end Aarhus Kommune. Derfor valgte Samsø Kommune at indføre besøgsrestriktioner på øens plejehjem, Plejecenter Kildemosen.

Plejecenter Kildemosen på Samsø
Plejecenter Kildemosen på Samsø

Hverken beboere eller personale på Plejecenter Kildemosen er smittet med corona, og det generelle smittetal er dalende. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed pålagt Samsø igen at åbne for besøgende på øens plejecenter.

Men det er en beslutning, der bekymrer borgmesteren for Samsø Kommune, Marcel Meijer.

- Hvis man først skal vente på at smitten komme ind på plejehjemmet, før man lukker det, så synes jeg, det er alt, alt for sent. Vi skulle gerne undgå, det kommer derind, fortæller borgmesteren for Samsø Kommune Marcel Meijer til TV2 ØSTJYLLAND.

En særlig ø-situation

Smittetrykket ser ud til at stabilisere sig, men borgmesteren vil stadig gerne lukke for plejehjemmet.

- Jeg tør simpelthen ikke. Vi har kun ét plejehjem og én plejegruppe, og hvis vi først får konstateret smitte blandt vores ansatte, hvor skal vi så hente andet personale fra, siger borgmesteren for Samsø Kommune, Marcel Meijer.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at det kun er dem, der kan lukke plejehjemmet. Og det vil de ikke. Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er der lige nu kun fem registrerede smittetilfælde, og der er hverken tale om generel udbredt samfundssmitte eller tilfælde af smitte på øens plejehjem.

quote Det kommer bag på mig, og jeg synes det er uforsvarligt.

understreger borgmesteren for Samsø Kommune, Marcel Meijer

Han frygter at smitten vil sprede sig hurtigt, fordi der ikke er taget forbehold for den særlige ø-situation, hvor der ikke bare er nogle andre, som kan tage over for blandt andet plejepersonalet.

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

slhjwu8plmslqa00u20210416130349

Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

IMG_5262

Ren nostalgi! Magnus har 114 ghettoblastere i sin stue

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

Dagens mest læste